23 tot 25 nov – Afsluiten in Buenos Aires

3:56 pm 2011 Argentiniƫ, Op reis

We sluiten af met in totaal twee dagen in de hoofdstad die we in twee stukken bezoeken: woensdag de wijken in het zuiden, en donderdag de wijken in het noorden. Telkens ronden we de dag af op de terrasjes in Puerto Madero, het “t Eilandje” van BA.
De eerste dag doen we San Telmo en La Boca. San Telmo is een gezellige buurt met veel antiekzaakjes en bars. Op de terrasjes wordt tango gedanst. De trekpleister is echter La Boca, waarvan het centrum een grote veelkleurige toeristenmarkt is. De rest van de wijk is echter off limits want onveilig. Dit is immers geen rijke wijk: de kleurrijke huisjes zien er bvb zo uit omdat de bewoners de verfoverschotten gebruikten vanop de scheepswerven waar ze werkten, want geld voor verf hadden ze zelf niet. Maar die paar straten in het centrum zijn wel fijn wandelen. Idool Maradona kijkt er je hier op iedere straathoek aan, want dit is ook de buurt van de Boca Juniors, zijn voetbalploeg. La Bonbonera, het stadion, hebben we alleen uit de taxi gezien.
’s Avonds gaan we naar tango kijken bij Esquina Homero Manzi. Een erg mooie show met eten, en ’t moet gezegd: ook de muziekanten zijn van hoog niveau!

Tango op straat

La Boca

Puerto Madero

Tangoshow

Donderdag nemen we na het ontbijt de bus naar de botanische tuin waar we onze wandeling starten. We lopen door parken, langs theaters en doorheen de winkelstraten van de duurdere wijken Palermo en Recoleta. Trekpleister hier is het kerkhof van Recoleta, waar de groten van Argentina begraven liggen. Vele namen kennen we al van op de stratenplannen van de steden waar we tijdens onze reis langskwamen, maar iedereen komt hier kijken naar het graf van Eva Perron, beter bekend als Evita. Moeilijk is het niet te vinden, zelfs al zijn er geen wegwijzers: gewoon de richting uitlopen waar de meeste toeristen heengaan…
Als we door de winkelstraten richting Puerto Madero lopen krijgen we een bizar gevoel. Alle winkels zijn al versierd voor de kerst, wat niet lijkt te kloppen met de erg hoge temperaturen vandaag. Tja, zo weten we weer wat ons in Belgie te wachten staat… šŸ˜‰
In Puerto Madero genieten we vlakbij de brug van Calatrava van een pintje en een ijsje.
Ons laatste avondmaal in Argentina is een echte Parilla bij La Estancia.

La Recoleta

La Recoleta

Oudste boom van Buenos Aires: een rubberboom

Kerst in Argentiniƫ

En nu wachten we op onze lift naar de luchthaven. Er volgt nog een lange reis huiswaarts…

Comments are closed.