6/11 – Caltagirone

2020 Sicilië, Op reis Geen reactie

De agriturismo waar we nu verblijven (agriturismo Villa Tasca) ligt in de gemeente Caltagirone, en dat is dus onze enige resterende optie om nog te bezoeken. Vanaf vandaag is immers enkel verkeer binnen de gemeente nog toegelaten.

Niet echt een probleem want Caltagirone is een mooi barokstadje. De lunch vandaag is een take-out Panini op een bankje in de zon.

Terug in de agriturismo, doen we nog een wandeling rond het mooie domein.

PS: morgen naar de luchthaven is ook nog toegelaten vervoer.

Caltagirone
Agriturismo Villa Tasca

5/11 – Villa Romana del Casale

2020 Sicilië, Op reis Geen reactie

We rijden van Agrigento direct naar de villa Romana del Casale. We dachten dit eerst pas morgen te doen, maar gisteren werd aangekondigd dat vandaag de laatste dag is dat de musea zullen open zijn.

De villa beschikt over de meest uitgebreide collectie mosaïekvloeren uit de Romeinse oudheid. Het is verbazingwekkend indrukwekkend. Normaal is het een extreem druk bezochte plek, maar omwille van de omstandigheden zijn we hier haast alleen en kunnen we alles heel rustig bewonderen.

We lunchen de laatste keer op een terrasje (die gaan morgen ook toe) in Piazza Armerina en bezoeken het barokstadje.

Villa Romana del Casale
Mozaïek van de atletes
Piazza Armerina

4/11 – Agrigento

2020 Sicilië, Op reis Geen reactie

We aten gisteren heerlijk in onze eerder simpele agriturismo Due Ganèe.

Vandaag staat een hele dag bezoek aan Agrigento op programma. De indrukwekkende vallei der tempels is één van de hoogtepunten van Sicilië. Om even van de vele Griekse tempels te bekomen wandelen we ook even door de tuin van Kolymbethra, een Arabisch geïnspireerde landschapstuin.

Vallei der tempels in Agrigento
Tuin van Kolymbethra

3/11 – Mazara del Vallo

2020 Sicilië, Op reis Geen reactie

Vandaag vertrekken we richting Agrigento, maar we stoppen eerst nog in Mazara del Vallo. Daar bezoeken we het museum van de dansende sater, een Grieks bronzen beeld dat hier uit de haven werd gevist.

We bezoeken de kathedraal en lopen door het Moors aandoende stadje. Lunchen doen we in Alla Kasbah. We eten typische couscous met vis. Lekker!

Kathedraal van Mazara del Vallo
Vis couscous bij Alla Kasbah

2/11 – Selinunte en Porto Palo

2020 Sicilië, Op reis Geen reactie

Naar het zuiden vinden we de Griekse stad Selinunte, de aartsrivaal van Segesta. Opnieuw mooie tempelruïnes. De akropolis is wegens een brand in september gesloten. Jammer.

Vandaag een speciaal lunchekje bij Ristorante Da Vittorio op het strand van Porto Palo. Een tip van Giorgio Locatelli. Heerlijk!!! De strandwandeling nadien is meer dan nodig.

Tempel van Hera in Selinunte
Ristorante Da Vittorio

« Vorige Berichten