Za 20/9/2008 – Henties Baai

7:01 pm 2008 Kaap & Namibiƫ, Op reis

Even een postje om de laatste dagen samen te vatten. Internetverbinding vinden is hier niet evident. Zo was het internetcafe in Etosha intussen opgedoekt.

Na onze vorige post gingen we in Okahandja nog lekker eten bij een Franse waarvoor we in heel Namibia aan iedereen de groeten moeten doen. Mochten we iemand vergeten, bij deze… šŸ˜‰

Over Tsumeb kunnen we kort zijn. Op zondag is het daar doods. Erg groen stadje dat wel, waar halen ze het water toch vandaan?

Etosha was GEWELDIG!! Iedere dag een nieuw beestje voor op onze lijst, dat hadden we nooit verwacht. Olifanten zagen we haast dagelijks een bad nemen, iedere keer meer, op het laatst zelfs een 50-tal. De neushoorns lieten zich alleen ’s nachts zien, maar wel 3 keer. Leeuwen zagen wel enkele kerenĀ op afstand op de loer liggen. Verder springbokkies, giraffen, kudu’s, gemsbokken, wildebeest, hartebeesten, … en uiteindelijk ook een luipaard op 2m naast de weg. Al bij al gewoonweg super, en dat betreft ook de lodges. We gaan een fanclub starten voor de lodge in Namutoni… šŸ˜‰

Gisteren verlieten we Etosha om over hotsende wegen Damaraland in te rijden. In een spektakulair landschap vonden we onze camp site terug. Aabadi opende pas, maar heeft alles in zich om een prachtige lodge te worden. Het eten van Jan Willem (een Hollander nb!) was heeeeel lekker. De sterren waren schitterend!!

En nu zitten we ineens in een heel pak kouder weer aan de Atlantische kust. Henties Baai is een beetje verlaten zo buiten het zomerseizoen, maar het ademt een bijzondere sfeer uit. Nu snel nog even van de zonsondergang over oceaan genieten, dan een schotel crayfish degusteren, en morgen naar de stinky zeerobbenkolonie van Cape Cross.

Tot schrijfs!

Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.