25/9 – Aus – onze laatste dag in Namibia

7:21 pm 2008 Kaap & Namibië, Op reis

Vanuit Henties Bay gingen we nog even terug naar het Noorden om bij Cape Cross de zeehondenkolonie te gaan bezoeken : heel indrukwekkend, maar wat een stank!!!

Tegen de middag komen we dan aan in Swakopmund, een nogal Duits aandoend koloniaal stadje. Na de middag gaat de koude zeewind liggen en is het ineens prachtig weer voor een wandeling en een lekker fris pintje in een bar op het strand; het lijkt of we niet meer in Afrika zijn…

De volgende dag vertrekken we voor onze 4×4 trip naar Sandwich Harbour met Ernest van Turnstone Tours; een verzande oude walvishaven, die nu een zoetwaterlagune is midden in de woestijn. Normaal zitten hier heel veel vogels, maar door het overvloedige voorbije regenseizoen valt dat wel wat tegen. De omgeving is echter prachtig en onze picknick met superuitzicht smaakt dan ook extra lekker. De rit door de duinen terug naar Swakopmund is spectaculair.

’s Avonds gaan we lekkere vis eten in het beste restaurant van Swakopmund, The Tug. Het is heerlijk en dat vinden blijkbaar ook de VIP’s, want aan het tafeltje naast ons herkent Wim Sir Ian McKellen, de bekende Britse acteur uit The Lord of The Rings, Richard III, … Er wordt nl. een TV-reeks gedraaid in Swakopmund. (ed: achteraf ontdekken we dat het om een remake van “The Prisoner” gaat)

Eergisteren vertrokken we dan vanuit Swakopmund voor een prachtige rit door de Naukluft bergen naar de Zebra River Lodge: een echt paradijsje in het Naukluft National Park uitgebaat door Rob en Marianne. Na een stevige wandeling naar een indrukwekkend uitzichtspunt, wordt er gezellig samen gegeten van al het lekkers dat de kok (de zus van Rosetta van het Sylvanette guesthouse in Okahandja) voor ons heeft klaargemaakt.

De volgende dag (gisteren dus) staat een trip naar de beroemde Sossusvlei op het programma. Justus neemt ons mee in de 4×4 van Rob en Marianne. Eerst bezoeken we nog even de Sesriem Canyon en dan gaat het naar de rode duinen : een prachtig landschap! We hebben er zelfs eentje beklommen: redelijk zwaar, maar zeer de moeite! Op de weg naar huis werden we beloond met een super sundowner voor onze huwelijksreis: een flesje vonkelwijn bij de ondergaande zon in de woestijn.

Rob van Zebra River Lodge wist ons dan te overtuigen om vandaag de hele mooie route D707 langs de woestijn te nemen naar Aus: volgens de gidsen een zwaar traject, maar dit viel enorm mee en onze Toyota is nog steeds intact (maar heel stoffig!).

In de Klein Aus Vista lodge waar we nu zitten willen ze absoluut Afrikaans met ons spreken. ’t Is hier terug een stuk frisser, dus zitten we met onze fleace aan te bloggen.

Morgen gaan we nog langs Fish River Canyon, en dan is al het terug naar Zuid-Afrika! 🙁

2 reacties
 1. Pardon Jos :

  25-09-2008 @ 7:31 pm

  We hopen dat jullie heel veel plezier beleven aan deze reis in het verre Namibi

 2. Ma en pa Jacobs :

  27-09-2008 @ 3:33 pm

  Hallo Anne en Wim,

  We zijn erg blij dat jullie reis zo fantastisch verloopt.Geniet nog met volle teugen van jullie laatste vakantieweek.
  We hopen jullie volgende vrijdag met een mooi kleurtje, blakend van gezondheid en met veel verhalen op zak op zaventem af te halen.

  Veel groetjes uit Aartselaar

Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.