1/12: Laatste dag in Entebbe

6:19 pm 2018 Oeganda, Op reis

We genieten van een laatste ontbijt op Ugandese bodem in de mooie tuin van de Via Via. Onze vlucht naar huis vertrekt maar omstreeks middernacht, dus we hebben nog een volledige dag om Entebbe te verkennen.
We trekken er te voet op uit. Eerst naar de botanische tuin; een oase van rust en schaduw aan de rand van het Victoriameer. We wandelen hier twee uur rond en zien hoe de locals hier hun zaterdagse picknick aan het opzetten zijn.
Tegen de middag verlaten we het park en trekken naar de rand van het meer, waar er verschillende restaurantjes langs het strand zijn. We strijken neer op het gezellige terras van het 2 Friends restaurant. Het Victoriameer is echt een immens meer, zodat er ook golfslag is; net alsof je aan een echte zee zit. We eten een lekkere Tilapia gestoomd in bananenblad met een vers sapje van ananas.
In de namiddag luieren we nog wat in de tuin van de Via Via. We hebben onze kamer tot 18u, dus kunnen nog een frisse douche nemen voor we onze bagage naar de receptie brengen. We installeren ons dan op het terras voor een laatste Nile Special en bestellen nog iets te eten. Om half tien is onze transfer naar de luchthaven. Het was weer een afwisselende en geslaagde reis!

Comments are closed.