7-8/11 : Naar Chili, aankomst in Pucón

1:39 pm 2019 Chili, Op reis

Eindelijk vakantie! Beetje stress gehad de laatste weken in verband met gebeurtenissen in Chili. Maar nadat we de situatie op de voet gevolgd hebben via lokale pers, sociale media en verschillende fora werd het al snel duidelijk dat er in principe geen problemen zijn voor toeristen. We besluiten evenwel om Santiago te skippen, maar dan eerder om er zeker van te zijn dat er geen kink in de kabel zou komen voor onze doorreis verder naar het zuiden omwille van mogelijke stakingen of wegblokkades.
Na onze 14,5u lange vlucht van Parijs naar Santiago, nemen we onmiddellijk een binnenvlucht van een uurtje naar Temuco, een stad in het merengebied een tiental busuren naar het zuiden. Daar kunnen we makkelijk een gedeelde taxi naar onze eerste bestemming nemen : Pucón. Dit kleine toeristische stadje is spectaculair gelegen aan de voet van de Villarica vulkaan en aan de oever van het gelijknamige meer.
We zijn onder de indruk van deze machtige vulkaan, die met haar perfecte volledig witte kegel (het is hier lente, dus nog veel sneeuw) het landschap domineert. Bovenaan een witte rookpluim, want dit is een actieve vulkaan. Voor de thuisblijvers, geen nood: Pucón ligt in de veilige zone en er is al jaren geen grote activiteit meer geweest.
Het is een prachtig weertje -blauwe lucht 20°- dus na een verkwikkende douche in ons verblijf Hostal Müller, wandelen we tot aan de oever van het meer om te genieten van de laatste zonnestralen en de prachtige uitzichten op vulkaan en meer.
Rond 21u veroveren we het laatste tafeltje bij restaurant Trawen, waar we van heerlijk verse forel en lamsvlees uit de Andes genieten.
Het was een laaaaaaange reis, maar we hebben ze alvast goed ingezet!

Volcan Villarica

Comments are closed.