22/11 Chiloé naar Puerto Varas

2:47 am 2019 Chili, Op reis

Vanmorgen nemen we ruim de tijd voor het ontbijt en genieten nog op ons zonnige terras van het uitzicht over de baai.
Na het uitchecken gaan we de kathedraal van Castro bezichtigen. Daarvoor moeten we nog eens de steile trappen naar de bovenstad beklimmen. Het is een speciaal bouwwerk, ook weer in hout, maar dan langs de buitenkant bekleed met geel geschilderde metalen platen. De binnenkant is helemaal in hout, met een paar kleurrijke beelden. Ook hebben verschillende heiligenbeelden echte kledij aan. Het kindeke Jezus bijvoorbeeld een lichtgeel broekpakje.
Vanuit Castro rijden we dan naar het gezellige dorpje Dalcahue. Hier staat weer een houten kerkje dat UNESCO werelderfgoed is. Er is bovendien een wandelboulevard langs de baai, met een aantal kraampjes waar verse vis verkocht wordt en een artisanale markt.
We rijden dan verder naar het noorden, naar het piepkleine plaatsje Tenaún, met ook hier weer een prachtig postkaartkerkje. Van op het strand vlakbij hebben we dankzij het heldere weer een schitterend uitzicht op de witte bergtoppen van de Andes. We beginnen nu wat honger te krijgen, dus rijden door naar Quemchi, een vissershaventje, waar we bij El Chejo een lekker visje en zeevruchten gaan eten. We wandelen er nog wat rond, maar dan is het tijd om richting de ferry te rijden. Daar staat deze keer een langere rij, maar gelukkig valt het wachten nogal mee.
Iets na zeven arriveren we bij Cabañas Bordemundo in Puerto Varas. Deze zijn mooi gelegen aan de rand van het grote meer Llanquihue. Het uitzicht uit onze cabaña is terug de Osorno vulkaan: de cirkel van dit stukje van onze reis is rond!

Tenaún, Iglesia de Nuestra Señora del Patrocinio

Comments are closed.