22-25 Oktober – eerste dagen in Extremadura

11:18 pm Op reis

We rijden Extremadura in via Plasencia wat we even de kathedraal bezoeken en lunchen. De eerste overnachting is in Jarandilla de la Vera, waar we in de parador verblijven. In deze oude burcht verbleef keizer Karel V op weg naar het klooster van Yuste, dat we van hieruit gaan bezoeken. Hij sleet er zijn laatste levensdagen. We doen vanuit het klooster een mooie wandeling naar Gargante de la Olla.

In het nationale park Monfragüe blijven we twee nachten in Villarreal de San Carlos om er een hele dag te kunnen wandelen. Op de rode wandeling zien we talloze Vale Gieren, en passeren we een grot met prehistorische schilderingen tot wel 8500 jaar oud. Na de lunch doen we de groene wandeling door een mooie vallei waar we verschillende keren het pad kruisen met lokale herten.

Plasencia – kloostergang van de kathedraal
Klooster van Yuste
Wandeling naar Gargante de la Olla
Parque Nacional Monfragüe
Vale Gieren in Parque Nacional Monfragüe

Comments are closed.