9-10 sept – Bonito

5:12 pm 2009 Brazilië, Op reis

Dé hoofdattractie van Bonito zijn de kristalheldere rivieren met tropische vissen die je al snorkelend kunt afdobberen. Wij boekten onze trip op de Rio Da Prata, wat de allermooiste zou zijn.

Na een rit van 50km (afstanden zijn relatief in Brazilië) komen we aan bij de Fazenda waar de tocht begint. We krijgen een wetsuit, duikschoenen, duikbril en een snorkel en gaan op pad. In het natuurgebied moeten we eerst nog 45min stappen door de jungle: een grappig zicht zo in onze wetsuit…

We passeren één van de bronnen van de rivier en voelen dat het water niet zo koud is (24°); dat valt mee! We komen aan bij een soort van natuurlijke poel, waar we onze uitrusting kunnen testen; het zicht onder water is prachtig! Dan gaat het stroomafwaards tot aan een stroomversnelling, waar we een stukje te voet verder moeten. Waarna we verder drijven tot aan de eigenlijke Rio Da Prata, waar het water enkele graden kouder is. Voor mij (Anne) net iets te koud, dus ik besluit het bootje te nemen dat daar ligt te wachten; Wim dobbert wel rustig verder tot aan het einde van de trip. Een adembenemende tocht!

Terug in de Fazenda aangekomen wacht ons een heerlijk buffet met lokale specialiteiten : dat smaakt!

’s Avonds trekken we naar het centrum van Bonito voor het diner. Bij “A Esquina do Peixe” eten we een superlekkere visschotel met de verse vis uit de rivieren waar we ’s middags nog gezwommen hadden…

Vandaag, 10 september, is het een reisdag. Vanmorgen nog even de bustickets regelen, postzegels kopen en straks om 14.30u vertrekken we dan met de bus naar Dourados, waar we de nachtbus naar Foz Do Iguaçu zullen nemen.

Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.