Dag 21 – Taj Mahal

9:55 pm 2010 India, Op reis

En dan is het zover : om 7u ’s morgens komt Pappu ons ophalen om naar dé Taj Mahal te gaan. We geven 2 Duitse dames die ook in ons guesthouse verblijven een lift. De auto mag echter niet tot aan de Taj rijden vanwege de vervuiling van de uitlaatgassen.  Het laatste stuk leggen we dan te voet af.

Taj Mahal aan de oever van de Yamuna, Agra

Taj Mahal aan de oever van de Yamuna, Agra

We hebben geluk, want op dit vroege uur zijn de bussen nog nergens te bekennen. We kunnen dus relatief rustig rondkuieren bij dit wereldwonder en zelfs een foto nemen op het fameuze bankje waar alle groten der aarde gefotografeerd worden (anderhalf uur later staat er daar een lange rij aan te schuiven…). Het is dus niet overdreven : het is echt indrukwekkend!

De obligate foto voor de Taj Mahal, Agra

De obligate foto voor de Taj Mahal, Agra

Taj Mahal, Agra

Taj Mahal, Agra

Taj Mahal, Agra

Taj Mahal, Agra

Taj Mahal, Agra

Taj Mahal, Agra

Tegen dat de grote groepen het domein betreden, zetten wij koers naar onze volgende bestemming : het Rode Fort. Veel fijn inlegwerk hier, net zoals bij de Taj. Sjah Jahan bracht hier zijn laatste jaren door in gevangenschap met zicht op de Taj, waar zijn geliefde Mumtaz begraven ligt (en hij later ook).

Rode fort, Agra

Rode fort, Agra

De vertrekken van Sjah Jahan, Rode fort, Agra

De vertrekken van Shah Jahan, Rode fort, Agra

Tegen 12u rammelen we van de honger, want we waren natuurlijk al heel vroeg uit de veren. We gaan lunchen in het “New Quality Restaurant”, met een typisch Indisch kitch roze interieur. Maar ’t is er wel lekker.

’s Namiddags bezoeken we nog de “Baby-Taj” (grafmonument van de grootouders van Mumtaz) : veel kleiner, maar ook veel rustiger dan grote broer. De muren zijn ook heel fijn afgewerkt met inlegwerk.

Baby Taj, Agra

"Baby Taj", Agra

Graftombe in de Baby Taj, Agra

Graftombe in de "Baby Taj", Agra

De rest van de namiddag relaxen met een boek in de tuin van onze homestay.

Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.