7 & 8 nov – El Calafate – Laguna Nimez en Perito Moreno

5:18 pm 2011 Argentinië, Op reis

Bij ons vertrek uit El Chalten staat er een stralend zonnetje aan een felblauwe hemel : het Fitzroy en Cerro Torre massief laat zich ten afscheid nog eens in z’n volle glorie bewonderen.
In El Calafate checken we in bij de supervriendelijke Dario en Belen van Hostal Lautaro. Daarna gaan we op pad voor een lekkere lunch (bij Viva la Pepa) en een wandeling door het vogelreservaat aan de rand van de stad en van Lago Argentino: Laguna Nimez. We zien er heel veel soorten, zoals flamingo’s, kievitten, ibissen, ganzen, eenden, … Een zalige namiddagwandeling.

Grijze Kiekendief

Op dinsdag staat dan weer een hoogtepunt op het programma : de Perito Moreno gletsjer. Met een busje rijden we 80 km langs het Lago Argentino, waar je al bij de stad ijsschotsen van de verschillende gletsjers ziet drijven. Het weer is ons opnieuw gunstig gezind, zodat we al van ver dit natuurfenomeen zien schitteren. Met een bootje varen we tot bij de zuidelijke arm, waar we al snel een groot stuk ijs naar beneden zien donderen: adembenemend!
Daarna krijgen we een drietal uur de tijd om op de verschillende wandelplatforms op het schiereiland tegenover de gletsjer ons verder aan dit spektakel te vergapen. Schitterend!

Zuidflank van de Perito Moreno

Instorting aan de zuidflank

De gletsjer met de Zuid-Patagonische ijskap in de achtergrond

Chingolo of Roodkraaggors

Terug in El Calafate gaat het vlug vlug naar de luchthaven, want we moeten onze vliegtuig naar Trelew halen. Al dat gehaast bleek nergens voor nodig, want onze vlucht heeft alweer vertraging. Wanneer we dan eindelijk in Trelew gaan landen laat de piloot ons weten dat we niet kunnen landen vermits de luchthaven net gesloten werd vanwege een aswolk uit een Chileense vulkaan. We landen dan in Comodoro Rivadavia, een oliestad 300km naar het zuiden. Wat nu?
Uiteindelijk kunnen we om 1.15u ’s nachts op een nachtbus stappen naar Trelew, waar we uiteindelijk al om 6.30u ’s morgens aankomen. Wij nemen dit filosofisch op, want buiten een zwaardere nacht, kunnen we mooi ons schema aanhouden en ’s morgens in Trelew onze huurauto ophalen. Op naar de pinguins!

Comments are closed.