12 nov – Roet in het eten

2:54 pm 2011 Argentinië, Op reis

We zitten in Junin de los Andes, een stuk verder naar het noorden dan gepland. De reden is weerom de uitbarsting van de vulkaan hier in de buurt, of beter in de buurt van het merengebied.
Toen we met de bus Bariloche naderden zagen we steeds meer nevel in de lucht, en als we later met onze huurauto verder reden naar Villa La Angostura, normaal een charmant dorpje aan de oever van een meer, werd die nevel een echte mist. Het dorp lag onder een dikke laag vulkaanas, en in de rest van de streek is het niet beter. Het lijkt hier op een nucleair oorlogsgebied. Geen wandeling op het schiereilandje met de mirtebomen en geen 7-meren route dus, dat zou niet leuk en niet gezond zijn! Dus komen we de auto niet uit, houden de raampjes goed dicht en keren we het stuur. Na kort overleg besluiten we dan maar om de aswolk heen te rijden naar het noorden. Gelukkig hadden we voor dit deel van de reis nog niets vastgelegd, dus we kunnen improviseren.
Junin ziet er leuk uit, maar we gaan, nu we toch in deze streek zijn, naar Villa Pehuenia doorrijden. Het schijnt daar mooi te zijn…

Vulkanische aswolk over de Ruta40 ten noorden van Bariloche

Comments are closed.