13 & 14 nov – Villa Pehuenia

5:09 am 2011 Argentinië, Op reis

We hebben de Rio Alumine gevolgd naar Villa Pehuenia. De rivier loopt door een mooie vallei, dus was het een pitoreske rit. Maar eerst zijn we wel even gaan kijken aan het Lago Huechelaufquen, het meer vlak bij Junin De Los Andes. We hebben er zicht op de vulkaan Lanin. Die slaapt gelukkig wel nog…

Langs de Rio Alumine

Lago Alumine

In Villa Pehuenia, een dorpje dat pas in 1989 werd gesticht, vinden we een gezellige kamer in Hosteria De Las Cumbres, vlak aan de oever van het Lago Alumine. We checken er in voor 2 nachten zodat we 14 november de hele dag hebben om de omgeving te verkennen.
De streek hier staat vol Araucaria bomen, een erg typische soort voor de Andes waar er hier wel erg veel van staan. We doen een heel mooie wandeling doorheen een gebied van de lokale oorspronkelijke bevolking, de Mapuche. De wandeling loopt langs enkele mooie lagunas.

Laguna in het Mapuche-reservaat

Araucariavruchten

’s Namiddags rijden we een stuk van een circuit langs de meren van de streek. Het zijn echter niet de meren die de show stelen, maar wel die Araucaria bomen. Prachtig zoals die op de berghellingen staan. Het lijkt wel een beetje Jurassic Parc, zo “primitief” doen die bomen aan. De rit is prachtig, maar we maken vroegtijdig rechtsomkeer als we in het zuiden onweerswolken zien opdoemen. Die geven erg dramatische uitzichten, maar het steeds luider wordende gedonder bewijst dat we er goed aan deden het circuit niet volledig rond te maken, zeker gezien de slechte kwaliteit van de grindweg hier, veruit de minst goede tot nu. Die wil je niet in regenweer moeten doen. Als we terug in Villa Pehuenia aankomen heeft het daar net geregend. We hebben nog net de tijd een pintje te drinken op het enige terrasje dat in dit laagseizoen hier open is voor het weer begint te regenen. Nadien hagelt het zelfs.

Lago Alumine

Voor de tweede avond op rij gaan we eten bij de buren van de Hosteria: La Cantina del Pescador. Dit is tot nu het beste adresje waar we deze reis aten! Een echte aanrader en absoluut niet op het (internationale) toeristische circuit!
Morgen richting Chos Malal.

Comments are closed.