17 & 18 nov – Vulkanen in Malargue

1:05 am 2011 Argentinië, Op reis

Onze eerste uitstap in Malargue gaat naar het natuurpark “Payunia”, 200km terug naar het zuiden. Een hele afstand, maar echt wel de moeite, want hier bevindt zich de grootste concentratie vulkaankegels ter wereld : wel 800! 25000 jaar geleden moeten hier enorme uitbarstingen hebben plaatsgevonden, wat maakt dat het landschap er soms onwerkelijk uitziet : grote zwarte vlakten met lava, veelkleurige bergen (rood, geel, zwart, oranje, …) en daartussen speciale plantengroei en hier en daar een guanaco. We wandelen tussen de grote brokken lava en genieten van de spectaculaire uitzichten.

Payunia

Payunia

Payunia

De volgende dag hebben we een uitstap geboekt naar de vulkaan Malacara, een andere soort dan die in Payunia, want hier werd de lava van de uitbarsting vermengd met het water uit een meer boven op de vulkaan. Hierdoor ontstonden spectaculaire kloven, waarin wij zijn gaan wandelen. Hoger op de vulkaan krijgen we nog een mooi uitzicht op het landschap rond Malargue (met in totaal ruim 1600 vulkanen).

Malacara

Malacara

Malacara

Malacara

Van Malacara gaat het dan naar de Laguna Llancanelo, een enorm zoutmeer ontstaan na een vulkaanuitbarsting. Van in de verte zien we een grote oranje vlek op het zoutmeer : een gigantische hoeveelheid flamingo’s. Op de achtergrond doemt een grote besneeuwde vulkaan op “La Nevada” : een prachtig beeld. Jammer genoeg is er heel veel wind op de zoutvlakte, waardoor de vogels aan de andere kant van het meer en dus heel ver zitten. Maar we stoppen onderweg nog aan een soort rivierlagune op het erf van een estancia, en hier krijgen we de flamingo’s en de zwartnek zwanen van veel dichter bij te zien.

Laguna Llancanelo

Laguna Llancanelo

Zwarthalszwaan

We sluiten deze prachtige twee dagen Malargue af in een lokaal restaurantje dat aanbevolen werd door onze gids: El Chuma. Zeer eenvoudig van inrichting maar een chivito die supervers is en absoluut om duimen en vingers van af te likken!

Comments are closed.