2 dagen genieten in Kep

1:23 pm 2007 Cambodja, Op reis

Na de vermoeiende uitstap naar Bokor, nemen we de volgende morgen de bus naar Kep, aan de Golf Van Thailand. We hebben een kamer gereserveerd in Vanna Bungalows, een paradijsje in hillside Kep. Onze kamer is eigenlijk een houten bungalow met een groot terras met hangmatten, dat uitkijkt over de zee en de eilandjes in de buurt. Net na onze aankomst begint het te regenen. Dan maar optimaal genoten van onze fantastische accommodatie en met een boek in onze hangmatten gekropen.

Na de middag stopt het met regenen, dus wij op verkenning naar Kep. Eigenlijk is er niet echt een centrum daar; Kep bestaat uit de skeletten van verlaten Franse koloniale villa’s, enkele hotelletjes en restaurantjes, een wandelboulevard langs de zee, een (kort) strand, twee buitenverblijven van Koning Sihanouk, een zoetwaterzwembad en een pier voor de boten naar Rabbit Island.

Het is nog altijd redelijk warm, dus alvorens terug te keren naar ons hotel, besluiten we nog een fris pintje te gaan drinken op een terras met uitzicht op zee. Een Iers koppel dat bij ons in de pickup naar Bokor zat, komt er ook binnen: Cambodja is toch klein!!

Van in onze luie terraszetel zien we een nieuw onweer aankomen en wat later begint het weer te gieten; in een mum van tijd staat de straat blank. We delen dan maar een tuktuk met onze Ierse vrienden, terug naar het hotel. ’s Avonds genieten we van een lekkere amok (wat ons betreft één van de beste tijdens deze reis) en garnalen met verse Kampot peper in het restaurantje van het hotel.

De volgende dag zijn alle wolken verdwenen; een prachtig weertje voor onze boottrip naar Rabbit Island. Om 9u stipt komt de motodup, waarbij we deze uitstap geregeld hebben ons oppikken aan ons hotel. Rabbit Island is een eiland voor de kust, met een paradijselijk palmenstrand. Bovendien is het bekend voor de krabbenvangst. Over de lengte van het strand zijn er verschillende stalletjes die verse krab en andere lekkernijen uit de zee verkopen. Aan elk stalletje zijn er ook hangmatten en bamboeplatformen, waar je lekker kan luieren. Na een verfrissende duik in de zee, nemen we plaats aan één van de tafeltjes voor een bord overheerlijke krab, recht uit de zee (de krabben worden bewaard in bamboemanden in de zee ter hoogte van het stalletje. We hebben tijd, dus we doen er anderhalf uur over om onze drie krabben/pp op te smullen.

Tegen 16u30 vertrekt ons bootje terug naar het vasteland. ’s Avonds schitteren miljoenen sterretjes boven ons hoofd…
Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.