13 en 14 nov – Kirindy Forest en Allée des Baobabs

3:08 pm 2012 Madagascar, Op reis

Vanuit Bekopaka rijden we in het gezelschap van de Fransman Bernard en zijn gids terug richting Belo. De twee hebben nl. autopech gekregen en in Bekopaka zijn er echt geen wisselstukken te vinden. Die moeten ingevlogen worden van uit de hoofdstad Tana, wat toch wel een week kan duren.

Bac

Na alweer een zeer lekkere lunch bij de Mad Zebu, nemen we weer de bac en rijden door tot aan Camp Amoureux : een ecolodge initiatief in het midden van het droge woud vlakbij het Kirindy Forest park. We slapen er in een grote tent met een rieten afdak en een eigen badkamer in open lucht : dit alles midden in de natuur : zalig!

Camp Amoureux

Camp Amoureux

Camp Amoureux

We zijn alweer de enige gasten en genieten van de rust (maar niet van de muggen 😉

We gaan tegen de avond met een lokale gids op stap op zoek naar nachtlemuren. Ongelooflijk hoe die man in het pikdonker deze diertjes weet te vinden. We zien wel 4 verschillende soorten (misschien 5, maar daar zijn we niet zeker van) : grey mouse lemur, western fat tailed dwarf lemur, pale fork marked lemur en de red tailed sportive lemur. Een heel vruchtbare wandeling onder de sterretjes dus!

Red Tailed Sportive Lemur

Camp Amoureux

De volgende morgen rijden we 15km terug naar het eigenlijke park. Hier zien we onderandere Verreaux Sifaka’s en red fronted brown lemurs. Vlakbij het restaurant van het kamp zien we ook een fossa; deze houdt zich hier op omdat hij natuurlijk weet dat hier lekkere hapjes te versieren zijn… De fossa lijkt de grootste roofkat van Madagaskar, maar is eigenlijk een mangoest.

Verreaux Sifaka, Kirindi

Verreaux Sifaka, Kirindi

Verreaux Sifaka, Kirindi

Kirindi

Fossa / Fretkat, Kirindi

Coua, Kirindi

Na de lunch gaan we op weg naar de Allée des Baobabs: de place to be voor de Japanners die speciaal naar Madagascar komen om de Allée bij zonsondergang te fotograferen. Na ongeveer alle mogelijke hoeken van de Allée gefotografeerd te hebben hielden wij het ruim voor zonsondergang voor bekeken en rijden terug naar Morondava.

Graf op weg naar de Allée des Baobabs

Allée des Baobabs

Allée des Baobabs

Allée des Baobabs

Comments are closed.