12 – 13 nov : Heilige Vallei en Cusco

1:34 am 2013 Peru, Op reis

Om half 9 komt Edgar, onze chauffeur/gids ons oppikken voor een bezoek aan de Heilige Vallei.
Eerst rijden we naar Chinchero, waar op de resten van een Inka site een klooster werd gebouwd. De omgeving is prachtig. Van daar gaat het naar Moray, waar de Inka’s cirkelvormige terrassen hebben aangelegd voor experimenten in de landbouw. Van bovenaf geeft dit een schitterend panorama. Voor de lunch bezoeken we ook nog Salinas, waar er al sinds de tijd van de Inka’s zout wordt gewonnen op terrassen; ook weer een adembenemend zicht.
’s Middags lunchen we in een toeristisch buffetrestaurant in Urubamba. Gelukkig zijn we vroeg, dus voor de grote groepen en eigenlijk was de kwaliteit van het eten best OK.
Dan gaat het naar Pisac, met zijn indrukwekkende Inkasite omringd door een schitterend berglandschap.
We zijn op tijd terug in ons hostal voor een lekkere pisco sour en we genieten weer van een heerlijke traditionele schotel (causa limeña) klaargemaakt door Miguel.
De volgende dag besluiten we om Cusco grondig te gaan verkennen. We beginnen met een stevige klim naar de site van Sacsayhuaman, net boven ons hotel. De gigantische stenen puzzel van de Inka’s is wederom indrukwekkend.
We dalen dan terug af voor een stadswandeling langs de bohemien wijk San Blas, langs de Plaza de Armas en vele kleine steegjes en pleintjes. Onderweg bezoeken we ook de restanten van de templo del sol, waarboven de Spanjaarden een Dominikaner klooster bouwden. We lunchen in Granja Heidi, waar de keuken alleen organische producten gebruikt.
Na opnieuw een stevige klim komen we terug aan in ons Hostal. Miguel en Viviana bevelen ons een restaurantje aan in San Blas, Pacha Papa, waar we weer een mooie dag gaan afsluiten.

Comments are closed.