16-17 nov door het nevelwoud naar Boca Manu

5:56 am 2013 Peru, Op reis

Na slechts drie uurtjes te hebben geslapen zijn we onderweg naar het Amazonewoud, meer bepaald Manu National Park. We = wij twee, onze gids Miguél, onze kok Luís en onze chauffeur Agripino. 3 man personeel voor ons tweetjes dus eigenlijk. 😉
Eerst rijden we terug een pas van 4000m over, waar we in de optrekkende nevel ronde graftombes van een pre-Inkabeschaving zien opdoemen; een mysterieus zicht. Vandaar gaat het naar beneden, waar we in een dorpje met allemaal wit met blauwe huisjes gaan ontbijten.
Vandaar gaat het verder bergaf richting nevelwoud. Wanneer we de bovengrens van het Park oversteken, gaan we in een rustig tempo verder over een smalle, maar toch goed onderhouden weg. Dat laatste hebben we geweten, want op een bepaald moment is de hele weg een uur afgesloten voor wegenwerken. Met man en macht probeert men er alles aan te doen om aardverschuivingen te voorkomen; een gevaarlijk werk!
Op de middag houden we halt langs de kant van de weg voor een lichte lunch (slaatje van kip, rijst en groentjes), waarna we een stukje te voet verdergaan. We zien verschillende vogels, zoals de kleurrijke quetzal, de cock of the rock, een motmot en ook roofvogels. Verder zijn er ook vele kleurrijke vlinders en we zien ook de wooly monkey, de grootste apensoort in het park.
Tegen de late middag komen we aan in onze lodge voor de nacht : de Bamboo Lodge. Het was een prachtige dag, maar na het avondeten begint het te onweren. Het blijft de hele nacht gieten. Gelukkig is het ’s morgens terug droog en gaan we weer op pad richting de Madre de Dios rivier. Dit is de belangrijkste rivier van het park, welke uiteindelijk via Bolivia en Brazilië uitmondt in de Amazone.
Hier gaan we verder met de boot, want een weg is er niet meer. Gedurende 4u zien we het groene landschap voorbijschuiven. Tegen 15u komen we aan bij de Hummingbird Lodge; ons vrij basic adres voor de nacht.
Om 16u gaan we op pad voor een avondwandeling en voor het eerst sinds het begin van onze reis worden we omzwermd door muskieten : de Deet doet het gelukkig goed.

Comments are closed.