28-29 okt : Naar Myanmar

3:01 pm 2014 Myanmar, Op reis

5u : de wekker… Toch wel vroeg. 😉
De taxi komt ons perfect op tijd oppikken. Om 5.42u zitten we op de trein naar Zaventem. De deuren sluiten; paniek! Waar is dat verdomde paspoort naar toe? Na een paar spannende minuten (we waren er bijna in Berchem terug afgestapt) denkt Wim aan de enige nog overgebleven plaats waar we niet gezocht hebben : Anne’s moneybelt! Oef, weer een jaar van ons leven…
De rest van de reis verloopt vlotjes en op woensdagmorgen 7.10u landen we in Yangon. De chauffeur van de White Lotus staat ons al op te wachten. Mr. En Mss. Win van de White Lotus ontvangen ons hartelijk en geven ons nog wat extra uitleg en de vouchers voor tijdens onze reis.
Na een verfrissende douche en een dutje in ons hotel (het centraal gelegen Panorama hotel) bestellen we een taxi naar het Kandawgyi meer. We doen een wandeling langs het meer en genieten van het eerste uitzicht op de beroemde Shwedagon Pagode en de kitcherige restoboot Karaweik (een vaartuig getrokken door twee enorme gouden eenden).
Aan het meer is het iets koeler dan in de binnenstad en dat helpt bij het (letterlijk) aklimatiseren. Het is blijkbaar ook een romantisch plekje, want het loopt hier vol koppeltjes. Na een stevige wandeling hebben we gigadorst en keren terug naar het begin waar er allemaal terrasjes met uitzicht op het meer zijn. Een fris pintje bij de ondergaande zon smaakt!
We zijn vreselijk moe van de lange reis (en jetlag) dus besluiten ter plaatse iets te eten en dan een taxi terug te nemen naar ’t hotel. T’ was toeristenkost, veel te duur, maar ’t smaakte! 😉

Comments are closed.