20-21 nov : Terug naar Yangon en dan naar huis

6:06 am 2014 Myanmar, Op reis

We hebben vandaag een lange rit voor de boeg, van Hpa’An terug naar Yangon. Onderweg stoppen we nog aan een laatste grot die vooral interessant is vanwege de mooie omgeving en de grappige aapjes op de weg. Er zijn ook thermische baden, maar vanwege het vroege uur is er nog niemand aanwezig. Wel vredig hier.
We houden ook halt aan een boomgaard met reuzegrote pompelmoezen : ze hebben ongeveer de afmetingen van een honingmeloen, dubbel zo groot dus als bij ons. Ze zijn ook heel lekker zoet (een beetje zoals een roze pompelmoes bij ons). Mmm, dit was een verkwikkende halte.
We lunchen weer in Bago (Thais) en komen rond 16u in het Panorama hotel in Yangon aan. We krijgen een upgrade van onze kamer, want het hotel zit helemaal vol. De laatste avond gaan we wat sjieker eten in het Monsoon restaurant, dat gevestigd is in een mooi koloniaal pand.
En het was lekker : een gevarieerde Aziatische keuken: we kozen voor Cambodiaans en Vietnamees (de Birmese keuken zijn we een beetje beu).
Op onze laatste ochtend in Yangon maken we nog een wandeling door de Indische en Chinese buurt. We gaan eerst naar de Thein Gyi Zei markt, een zeer geanimeerde markt, met een overvloed aan groenten, verse vis (sommigen spartelen nog), kruiden en zelfs levende kippen. Binnen in de oude markthal vinden we vooral stoffenwinkeltjes. Stoffen in bonte kleuren worden uitgestald in een soort grote teakhouten kasten die als stalletje dienen: een ingenieus systeem.
We wandelen nog wat verder rond tussen de diverse straat- en theestalletjes en keren dan terug naar ons hotel voor een verkwikkende douche en het pakken van onze koffers. Om 12u vertrekken we naar de luchthaven en dan zit onze vakantie er weer bijna op.

Comments are closed.