27/10 – Tokio naar Matsumoto

1:49 am Op reis

Vanmorgen wandelen we naar de Metropolitan Government Building, een moderne wolkenkrabber met twee torens van architect Kenzō Tange. In elke toren is er een observatiedek met een 360° zicht op de stad. Als we goed kijken zien we zelfs Mount Fuji in de verte. In het Yoyogi park iets verderop bezoeken we het Meji schrijn. Dit werd opgericht midden in een parkbos ter ere van keizer Meji (overgrootvader van de huidige keizer) en zijn echtgenote. Op het binnenplein is er ook een tentoonstelling van streekproducten vanuit heel Japan, met heel veel soorten sake!

Na een snelle lunch halen onze bagage op in het hotel en trekken naar het treinstation om de trein naar Matsumoto te nemen. We zijn veel te vroeg, want we hadden schrik dat het weer moeilijk zou zijn om de weg te vinden in Shinjuku station. 😊

Op de twee en een half uur durende rit krijgen we nog een paar mooie zichten op Mount Fuji. Matsumoto is een kleine stad aan de voet van de Japanse Alpen, met één van de oudste kastelen van Japan. Ons hotel ligt vlakbij dit “Kraaienkasteel”, dus wandelen we voor het avondeten nog even tot daar. Het indrukwekkende houten kasteel is mooi verlicht. Benieuwd voor morgen of de binnenkant er net zo mooi uit zal zien.

We gaan heel typisch dineren tussen de Japanners in een piepklein restaurantje in de oude koopmanswijk. Het is alweer een speciale culinaire ervaring. We proeven ook onze eerste sake -de warme versie- wat deugd doet, gezien het toch al behoorlijk afkoelt ’s avonds.

Comments are closed.