28/10 – Matsumoto naar de Japanse Alpen

12:21 pm Op reis

Vanmorgen trekken we weer naar het Matsumoto kasteel, maar dit keer voor een volledig bezoek. In de tuinen rond het kasteel beginnen de bomen al mooie herfstkleuren te krijgen en in de verte zien we de eerste besneeuwde toppen. We moeten onze schoenen uitdoen alvorens we het kasteel binnen mogen. Dit ter bescherming, want alles is er in hout. We zijn redelijk vroeg – gelukkig maar- want als we rond zijn met ons bezoek is het veel drukker, met vooral veel groepen Japanners.

Op de terugweg halen we nog onze rugzakken op in het hotel. Onze grote bagage hebben we vooruit laten sturen naar Kanazawa, waar we over twee dagen heen gaan. Op de bus richting Kamikochi in de Japanse Alpen is er namelijk niet echt plaats voor grote bagage voorzien. We wandelen onderweg naar het station nog eens langs de oude koopmanshuisjes en een sfeervol Shinto schrijn.

In het station is het even zoeken waar we tickets voor het lokale treintje en de aansluitende bus naar Kamikochi kunnen vinden. Ondertussen is het serieus beginnen regenen; dat worden dus Japanse Alpen in de regen! Onderweg zien we steeds meer herfstkleuren naarmate we meer de bergen in rijden.

Voor het eerst hebben we een traditionele Japanse kamer, met tatami matten en een laag tafeltje waar we thee aan kunnen drinken. Maar de grote bonus is wel het schitterende uitzicht op de rivier en de bergen erachter. We besluiten ondanks de regen nog een wandelingetje te doen voor het te donker is en genieten van de frisse berglucht.

Terug op de kamer willen we dus thee zetten. Probleem: de instructies op de waterkoker zijn alleen in het Japans en het is geen doorsnee systeem. Na veel proberen dan maar de receptie gebeld en kunnen we eindelijk genieten van een kopje sencha, groene Japanse thee.

Benieuwd of het slapen op de futonbedden straks gaat lukken…

Comments are closed.