29/10 – Kamikochi in de regen

9:50 am Op reis

De nacht op de tatami en futon viel al bij al nog mee; maar we hebben er wel een extra laagje onder gelegd van het derde bed dat in de kast zat. De hoofdkussens waren echter keihard. Wim heeft dan maar midden in de nacht zijn trui in de hoofdkussenhoes gestoken. Goed ingepakt tegen de regen gaan we na het ontbijt op pad. Ondanks de nattigheid genieten we van de mooie omgeving. Na anderhalf uur komen we aan bij de volgende hangbrug, de Myojin brug. Er vlakbij ligt nog een Shinto schrijn en staat er een hutje waar we even kunnen schuilen en warme thee drinken. Het is nog te vroeg voor de lunch, dus trekken we de brug over verder stroomopwaarts richting Tokusawa lodge. Vanaf hier komen we minder toeristen tegen, enfin nóg minder, want dankzij de regen is het helemaal niet zo druk. In de lodge kunnen we wat opdrogen en ons verwarmen aan de kachel. Een hartige homemade curry gaat er goed in. Een paar Japanse dames die in de lodge verblijven zijn verbaasd dat we in dit hondenweer helemaal vanuit Kamikochi zijn komen stappen. Bij Wim is het wat paniek want zijn camera begint ineens raar te doen. Hopelijk wordt dit vanzelf opgelost door hem een nachtje te laten drogen en anders… Gelukkig zijn we in het land van Pentax! 😊 Op de terugweg naar de Kappabrug komen we een enorme groep apen tegen; het waren er zeker 30. Het is een troep Japanse makaken die aan het fourageren was. Ondertussen is het bijna gestopt met regenen en kunnen we genieten van de bergen rondom ons met de gele en oranje herfstkleuren. Tegen dat we bijna terug aan het hotel zijn begint het terug te gieten; goeie timing! We hebben toch genoten van onze 17 km lange wandeling. Nu is het tijd om op te drogen en te genieten van Japanse thee met koekjes.

Comments are closed.