30/10 – Van Kamikochi naar Kanazawa over Takayama

12:14 pm Op reis

In het kader van “We doen Japan in de vier seizoenen” staan we op met… sneeuw! Lichte stofsneeuw weliswaar, maar de stormachtige wind maakt er een mini sneeuwstorm van. Dan viel de regen gisteren nog wel mee!

Maar niet getreurd want we trekken vandaag de Alpen uit, eerst naar Takayama. Dat ligt al een stuk lager dan Kamikochi, dus geen sneeuw meer hier. Het blijft echter vrij koud en af en toe valt er ook nog wat regen. We besluiten ons daar niks van aan te trekken en gaan op ontdekkingstocht door het oude stadje. Er zijn nog verschillende authentieke straatjes, waar vroeger (en nu nog) verschillende sake huizen gevestigd waren. We lopen tussen de horden toeristen, maar van zodra we een beetje verder wandelen is het gelukkig veel rustiger. We warmen ons op met de lokale versie van de noedelsoep, met sobanoedels. In de namiddag bezoeken we één van de oude koopmanshuizen, het Yoshijima heritage huis, wat de typische architectuur heeft van de huizen in die tijd: Zeer strak met rijstpapieren wanden en doorkijk op kleine zentuinjes.

Daarna is het tijd om weer op de trein te stappen; eerst de Express naar Toyama en dan de shinkanzen naar Kanazawa. Het treinstation van Kanazawa heeft een indrukwekkende architectuur, zeer modern. We nemen ook terug de draad op van onze culinaire ontdekkingsreis en gaan op weg naar een typisch restaurantje. Daar aangekomen staat er een zeer lange rij te wachten om binnen te kunnen. We blijven even staan, maar er zit echt geen schot in de zaak. Via TripAdvisor komen we dan terecht bij Iwashigumi, een izakaya restaurant gespecialiseerd in sardines. Nooit gedacht dat sardines zo veelzijdig konden zijn! We kregen sashimi en sushi van (onder andere) sardines, gegrilde sardines, … Enfin, te veel om op te noemen, maar allemaal superlekker en krakend vers. Wel voor het eerst in Japan wat te veel gegeten, dus gelukkig was het nog een eindje wandelen naar het hotel.

Comments are closed.