1/11 – Naar Kyoto en verblijf in Ryokan Hatanaka

3:49 pm Op reis

Onder een stralend zonnetje zeggen we vaarwel aan het mooie Kanazawa en nemen de trein naar Kyoto. Hier gaan we voor het eerst in een ryokan logeren, een traditioneel Japans hotel. Maar eerst gaan we op pad. Kyoto is verrassend groen en tegen onze verwachting in valt de drukte (voorlopig) nogal mee. We wandelen vanuit Gion, waar onze ryokan is naar de eerste tempel, Chion-in. We nemen een paar foto’s van de indrukwekkende poort (Wim’s camera is miraculeus terug hersteld) en besluiten verder te gaan naar de Shoren- in tempel. Er zijn véél tempels in Kyoto, dus we moeten kiezen. Voor de Shoren-in staan 5 monumentale kamferbomen, die ’s avonds ook nog eens mooi verlicht worden. Binnen in deze sfeervolle tempel is vooral de landschapstuin de moeite. Hier werd de omgeving (de voet van de beboste heuvel) mooi geïntegreerd in de aanleg van de tuin.

Dan volgt de Nanzen-ji met zijn prachtige zentuinjes en indrukwekkend beschilderde panelen. En via het pad van de filosoof kuieren we verder naar Ginkaku-ji met het fameuze zilveren paviljoen. De zon begint weer erg snel te zakken dus geven we wat gas om er nog vóór sluitingstijd te geraken. Een vriendelijke Japanse man maant ons aan ons te haasten want over 10 minuten gaan ze sluiten (17u). We halen het op de valreep en krijgen 25 minuten om de schitterende tuin rond het paviljoen te bezoeken. We worden beloond voor onze inspanning door een paar prachtige uitzichten opgefleurd met warme herfstkleuren. Een goede zaak dat we dit zo laat deden, want overdag kan je hier over de koppen lopen naar ’t schijnt.

Aangekomen in de ryokan krijgen we een welkomst Matcha thee met een zoetigheid en alle uitleg over de maaltijden. We doen de speciale outfit aan die voorzien is om in de ryokan rond te lopen, inclusief de typische teensokken (van die sokken die je in teenslippers kan dragen). Onze typische kaiseiki maaltijd wordt in onze kamer opgediend aan het lage tafeltje. De verschillende gangen (5) zien er prachtig uit en zijn ook heel lekker.

Na de maaltijd gaat Anne nog de onsen (= thermaal bad) uittesten. Na de lange wandeling van daarstraks doet het warme water deugd. 😊

Comments are closed.