2/11 – Kyoto : Het noordwesten, Arashiyama en Gion

3:29 pm Op reis

Na een zeer uitgebreid ontbijt, opgediend in onze kamer, nemen we de bus naar het noordwesten van de stad. Hier bevindt zich het beroemde gouden paviljoen “Kinkaku-ji”. Hier is het letterlijk over de koppen lopen: wat een massa! Dat is natuurlijk niet voor niets, want het gouden paviljoen staat echt te schitteren in de zon. Na de fotostop wandelen we door de tuin tussen de andere toeristen : mooi, maar héél druk!

De volgende stop is de Ryoan-ji tempel met zijn beroemde rotstuin, één van de symbolen van Kyoto. Hier is het gelukkig wat rustiger, zodat we kunnen genieten van deze zentuin en de rest van het park rond de tempel.

We nemen dan de trein naar Arashyama, waar zich een andere publiekstrekker bevindt : het bamboebos. Ook hier weer zeer veel volk. We vinden dit toch wel een beetje overroepen. We wandelen door het bos tot aan de Okochi Sanso tuin, voor ons het absolute hoogtepunt van deze dag. De tuin werd aangelegd door een beroemde Japanse acteur van in de tijd van de stille film. Hij ligt tegen een helling, wat fantastische zichten oplevert over de stad en de omringende bergen. De herfstkleuren in combinatie met het groene mos zijn adembenemend. In het theehuis genieten we nog van een kom matcha thee met zicht op het bamboebos aan de voet van het domein.

We besluiten vroeg terug te keren naar Gion om nog wat rond te kuieren in deze gezellige oude geisha wijk. We eten nog een groen (Matcha) ijsje en relaxen nog even in onze ryokan alvorens alweer een heerlijke kaiseiki maaltijd wordt opgediend.

Comments are closed.