16/11: Naar Caleta Gonzalo met de Ferry Bimodal

2:25 am 2019 Chili, Op reis

We genieten nog van een heerlijk ontbijt bij Hostería Antupirén met uitzicht op de fjord. Daarna vertrekken we naar de aanlegsteiger van de ferry, waar we om 9u30 inschepen op de Ferry Bimodal naar Caleta Gonzalo. “Bimodal” wil hier zeggen dat we eigenlijk twee ferries nemen met daartussen een stuk weg van 15 km. We varen door twee fjorden, de Fiordo Comau tot aan Leptepú, waar we het schiereiland doorrijden. En dan steken we de Fiordo Reñihué over naar Caleta Gonzalo, de noordelijke toegang tot Parque Nacional Pumalín. Onderweg zien we zwartnekzwanen, pelikanen en zelfs een groep zeeleeuwen die aan het zonnen zijn op een boei.
Omstreeks 16u rijden we van de ferry in Caleta Gonzalo. Dit is eigenlijk een soort Rangerspost in het park, met een infopunt, een gezellig resto-café met een grote open haard en 7 cabañas aan de rand van de fjord. In eentje daarvan gaan wij twee nachten logeren.
Parque Nacional Pumalín werd gesticht door Doug Tompkins, de eigenaar van de North Face, die in Patagonië grote stukken grond kocht, om er natuurgebieden van te maken. Het Park Pumalín werd in 2017 overgedragen aan de Chileense staat om er een nationaal park van te maken.
De vegetatie van het park bestaat uit Valdiviaans regenwoud met oeroude Alerce bomen, en strekt zich uit tot voorbij de actieve vulkaan Chaitén.
Vermits het nog vroeg is en het niet regent (Pumalín is één van de nattere plaatsen in Chili) gaan we nog een wandeling maken naar de Punto del Lago Negro, waar er vaak veel vogels zitten. Het pad loopt door een sprookjesachtig bos langs een riviertje. Het uitzicht aan het meer is heel mooi, maar buiten wat zwaluwen, geen vogels. Op de terugweg begint het lichtjes te regenen.
Tegen het avondeten is het al hard aan ’t regenen en het ziet er naar uit dat dat morgen nog een tijdje zal doorgaan. Enfin, dat zien we dan wel weer. Eerst genieten van een lekker diner bij de open haard in het café.

Vertrek van de Bimodal ferry

Comments are closed.