19/11 De ferry van Chaitén naar Puerto Montt

2:19 pm 2019 Chili, Op reis

Vandaag staat een heel lange ferrytrip op het programma; we moeten namelijk helemaal terug naar Puerto Montt. De vriendelijke eigenaren van Posada Expediciones Kahuel overtuigen ons dat het echt niet nodig is om om 7u al op de kaai te staan zoals op het ticket is vermeld. We ontbijten dus pas om 8u (heerlijke verse -nog warme- muffins!). Om half negen staan we op de aanlegsteiger, wat blijkbaar nog ruim op tijd is, want het inschepen start maar om 9u30. Deze boot is een stuk groter dan de Bimodal vanuit Hornopirén, maar deze keer gaan we echt helemaal over zee. In het begin zien we op de rotsen aan de wal nog een grote kolonie zeeleeuwen, maar verder is het een vrij eentonige tocht. We leggen iets voor halverwege aan bij een haventje dat alleen per boot bereikt kan worden, waar er nog een hoop passagiers opstappen, maar er is ruim voldoende plaats op het schip. Qua auto’s en vrachtwagens staat hij wel helemaal vol: ondermeer twee dubbele trucks met levende koeien en één met twee paarden: ocharme die beesten! Zeker het laatste stuk over de Golf van Ancud is behoorlijk ruw en regent het af en toe hard.
Na 11u varen komen we eindelijk in Puerto Montt aan. We logeren in het Colores Del Puerto guesthouse in de oude kleurrijke havenbuurt, op 5 minuten van de ferry; een rustige buurt. Tomás, de eigenaar, parkeert onze auto in zijn garage, want het straatje is zo steil, dat we bang zijn dat onze auto niet zal blijven staan. Ook makkelijker om weg te rijden morgen, want het straatje loopt dood en keren is hier onmogelijk.
We gaan nog iets eten in een gezellige cervecería in de buurt; lekker artisanaal bier, maar het eten is nogal zwaar en vet: pubfood!

Inschepen in Chaitén

Comments are closed.