23/11 Lago Llanquihue – Puerto Octay en Frutillar

2:48 am 2019 Chili, Op reis

Vanuit Ensenada bezochten we al de oostkant van het Llanquihue meer (Osorno en het Parque Nacional Vicente Pérez Rosales). Vandaag bezoeken we Puerto Octay en Frutillar, twee dorpjes die in de jaren 1800 door de Duitsers gesticht werden. We rijden langs de oever van het meer met op de achtergrond wel vier vulkanen. Puerto Octay is een beetje van de toeristenroute af. Er staan een aantal oude houten huizen van de Duitse kolonisten. Er is net een triathlon wedstrijd aan de gang, waardoor er een feestelijke sfeer hangt. De winnaar ontvangt een taart, of “kuchen”, zoals dit hier nog steeds genoemd wordt.
We keren dan terug en rijden naar het stadje Frutillar, dat bekend is omwille van het Teatro del Lago. Het is een centrum van beeldende kunsten met wereldfaam. UNESCO heeft Frutillar dan ook de titel gegeven van “UNESCO Creative City of Music”.
Maar eerst gaan we uitgebreid lunchen bij “Se Cocina”. Een restaurant buiten de stad in een oude prachtig gerestaureerde hoeve van 1850. We genieten er van de “Nueva Chilena” cuisine; supervers, met kruiden uit de tuin.
Dan maken we een wandelingetje langs de waterkant van Frutillar, waar er nog een paar mooie houten villa’s van uit de 19de eeuw staan. Vanop de houten pier op het meer hebben we een prachtig uitzicht op het moderne Teatro del Lago, dat gedeeltelijk op palen in het meer staat. Ondertussen is het stevig beginnen waaien en hebben de vulkanen zich verstopt achter een dik pak wolken. Het wordt tijd dat we aan het volgende stuk van onze reis beginnen! Maar dat is voor morgen…
We kopen bij de lokale delicatessenzaak wat brood en kaas uit de streek, die we vanavond met een flesje wijn in onze cabaña gaan verorberen.

Duits erfgoed in Puerto Octay
Teatro del Lago in Frutillar
Frutillar: UNESCO Creative City of Music

Comments are closed.