25/11 Punta Arenas & Condors in de mist

12:51 am 2019 Chili, Op reis

Gisteren blauwe hemel, nu grijs; het weer op het einde van de wereld is heel wisselend. We wandelen tot aan het kerkhof aan de rand van de stad. Hier staan een aantal praalgraven van eind 19de, begin 20ste eeuw. We wandelen hier wat rond en ontdekken graven van Britse militairen die ooit in “Sandy Point”, zo heette dit garnizoensplaatsje aan de Straat van Magelaan toen, gelegerd waren en van de vele Kroaten die aan het einde van de wereld hun geluk kwamen zoeken.
Het begint een beetje te regenen en het is serieus afgekoeld; we gaan ons dus opwarmen aan een lekkere warme chocolademelk.
Alle musea zijn gesloten want het is maandag, dus wandelen we naar de promenade langs de Straat van Magelaan. Op een half vergane steiger zit het vol met watervogels.
We gaan nog snel een broodje eten in een koffiezaak: lekkere broodjes en verse taart.
Om 14u komen ze ons oppikken om bij Estancia Olga Teresa, op 75km van Punta Arenas, condors te gaan spotten. Met onze gids Eduardo, een uitgeweken Venezolaan, die condors bestudeert, rijden we over het grondgebied van de Estancia de berg op. Op een bepaald moment moeten we te voet verder. Zo zakken we af langs de steile helling tot op de hoogte van de rotsen waar de condors de nacht komen doorbrengen. Het is ondertussen niet meer zo hard aan het regenen, maar de wolken hangen rond de rotsen, zodat het wat mistig is. We wachten een tijdje, maar we zien niets. Dat moet ons weer overkomen! Plots zien Wim en Eduardo toch een condor landen een eindje verder. Onze gids denkt te weten waar deze vogel geland is, dus we stappen nog wat verder. De wolken trekken af en toe een beetje op en uiteindelijk krijgen we toch een aantal condors te zien. Doordat we ons ter hoogte van hun slaapplekken bevinden, vliegen ze vlak voor ons voorbij. Rond 18u30 trekt de hemel weer dicht en we besluiten terug te gaan. Ondertussen begint het weer te regenen, dus tegen dat we aan de auto zijn, zijn we helemaal nat. Maar ondanks het mindere weer hebben we ze toch goed gezien!
Om de dag goed af te sluiten gaan we een stoofpotje met kingkrab en een congrio eten bij Sotito’s, hét visrestaurant van Punta Arenas.

Condor vanop de Cerro Palomares
Kerkhof van Punta Arenas

Comments are closed.