29/11 Terug naar Punta Arenas vía Cueva de Milodón

4:42 am 2019 Chili, Op reis

Bij het ontbijt hebben we nog een laatste helder zicht op de Cuernos met een paar rondcirkelende condors op de voorgrond; mooi afscheid van Torres del Paine!
We rijden terug via de Río Serrano uitgang en hebben nog een paar mooie uitzichten onderweg. Na een vijftigtal kilometer komen we bij de Cueva del Milodón, of de grot van de Milodón. Deze grot is de vindplaats van een stuk vacht van een prehistorisch dier, de Milodón. Deze reuzeluiaard had een pantser zoals een gordeldier. De vondst van dit stukje vacht vormde de inspiratie voor het bekende boek “In Patagonia”, van Bruce Chatwin.
De gigantische grot was in prehistorische tijden ook een toevluchtsoord voor de stammen die hier woonden.
’s Middags lunchen we weer in Puerto Natales.
Op de terugweg naar Punta Arenas zien we nog een grote groep flamingo’s op een lagune. Wim trotseert de fameuze Patagonische wind om een aantal foto’s te maken. Ook nu weer krijgen we vier seizoenen op een dag; zon, wind, regen en terug zon. Vermits het zonnetje helemaal terug is, doen we in Punta Arenas nog een wandeling naar het uitzicht over de stad en de Straat van Magelaan.
’s Avonds eten we lekkere guanaco bij La Cuisine, Chileense keuken met een Franse inslag.

Cueva del Milodón

Comments are closed.