30/11 Naar Valparaíso

4:35 am 2019 Chili, Op reis

Op onze laatste ochtend in Punta Arenas lijkt het of ook in Patagonië de lente is aangebroken; het zonnetje schijnt en er is weinig wind. Ideaal dus om een wandeling op de promenade langs de Straat van Magelaan te maken. Hier zien we verschillende monumenten en ook twee half vergane aanlegsteigers van eind 19de, begin 20ste eeuw. Hierop zitten honderden koningsaalscholvers, een meer kleurrijke soort dan bij ons.
We wandelen ook langs de mercado municipal, maar hier is niet al te veel te beleven. We zetten ons dan maar op een bankje op de Plaza de Armas om van het zonnetje te genieten. Om 14u45 hebben onze vlucht naar Santiago, dus gaan we op de luchthaven lunchen.
Onderweg naar Santiago vliegen we over de Patagonische ijskap: indrukwekkende gletsjers! Ook zien we het Fitzroy massief bij El Chaltén in Argentinië, waar we op onze vorige reis naar Patagonië zijn gaan wandelen.
Omstreeks 18u komen we aan in Santiago. Het verschil in temperatuur is direct merkbaar: warm hier!
We hebben nu nog een heel traject voor de boeg : een eerste bus naar het Pajaritos busstation aan de rand van de stad en dan een tweede bus naar Valparaíso. Maar er zijn veel bussen op deze trajecten, dus zijn we op iets minder dan 2 uur in Valparaíso. Dan moeten we nog een taxi naar de Via Via nemen, want daar gaan we onze laatste 3 nachten in Chili doorbrengen.
Na het inchecken installeren we ons op het terras en bestellen iets om te eten: mosseltjes en “volován” met lekkere krokante (!) Belgische frietjes. Er is vanavond een jazz optreden; gezellig! We geraken aan de babbel met de Belgische eigenaar Gerrit, waardoor we vrij laat onder de wol kruipen.

Patagonische ijskap en het Fitzroy massief vanuit ons vliegtuig
Jazz concertje bij de ViaVia in Valparaiso

Comments are closed.