2/12 Wijntoer Valle Casablanca

1:52 am 2019 Chili, Op reis

Een reis naar Chili is niet compleet zonder een bezoek aan één van de wijngebieden. Vermits Valparaíso vlakbij de Casablanca vallei gelegen is, trekken we daar naar toe. We hebben een Wijntour geboekt met Uncorcked Winetours uit Santiago. Oorspronkelijk gingen we met hen een tour doen naar Valle Colchagua vanuit Santiago, maar vermits we Santiago geskipt hebben is dat niet doorgegaan. Dus, tweede poging!
Ook vanmorgen hangt er weer mist over Valparaíso, maar de voorspellingen voor Casablanca zijn een stuk warmer.
Tegen 10u komen we aan op het wijndomein La Recova, een domein met een zeer beperkte productie dat nog dicht bij de oceaan gelegen is. Hierdoor is het klimaat hier koeler, wat voor specifieke wijnen zorgt. De productie bestaat hier vooral uit Sauvignon Blanc, maar ook wat Chardonnay. De rode Syrah wordt aangekocht bij andere boeren. De hoofdproductie is de Sauvignon Blanc, maar ook de rosé, die gemaakt wordt met witte Sauvignon, maar de kleur kwam door de velletjes van de Syrah. We bezoeken de wijngaard en de productie die plaats heeft in oude zeecontainers (!) en genieten dan van een proeverij op het terras tussen de wijngaarden. De eigenaar David, een Braziliaanse ingenieur houdt van experimenteren, wat niet echt commercieel is, want geen continuïteit, maar je kan merken dat hij vooral plezier heeft in wat hij doet.
Vandaar gaat het naar het huis Villard, een verrassing, want de Pinot Noir van Villard kennen wij zeer goed! Leuk om dat huis dan ook eens in het echt te bezoeken! Villard is gesticht door een Franse familie. Het is nog steeds een kleinere wijnbouwer, maar toch een stuk groter en professioneler dan de vorige. Het grootste deel van hun productie wordt geëxporteerd. Ook hier krijgen we een rondleiding en een proeverij. Deze wijngaard ligt al iets verder van de oceaan, dus hier wordt ook Pinot Noir en Syrah verbouwd.
Tegen 14u gaan we aan tafel voor een food pairing bij Los Ornitos: traditionele Chileense gerechten met wijn van Veramonte. Onze gids Viviana van Uncorcked is sommelier en heeft de pairing voor ons samengesteld. We toosten nog eens op onze schitterende, afwisselende reis door Chili!

Bij Villard tussen de Pinot Noir

Comments are closed.