Braziiiiiiiil… tralàlalàlalàlalàààà…

1:22 pm 2009 Brazilië, Op reis

Jaja, ik zit ermee in m’n kop. En dan bedoel ik niet de film, maar weldegelijk het land. Brazilië is immers onze volgende vakantiebestemming. Binnen twee weken zullen we eindelijk onderweg zijn naar dit immense land.

Erg positief kwam Brazilië echter niet in het nieuws de laatste dagen. Eerst was er het item op het Eén Journaal dat vertelde dat de Mexicaanse Griep er aan een fameuze (dodelijke) opmars bezig was. Even later bleek dat het beperkt was tot de arme stedelijke bevolking in de dichtbevolkte provincie Sao Paulo waar we in een grote bocht omheen gaan vliegen helemaal op ’t einde van onze reis. En dan was er de Ter Zake uitzending over de oorlog tussen de boeren en de regering in het Amazonegebied. Ook daar komen we niet in de buurt, want Brazilië is immers een gigantisch land.

Maar er is vooral nieuws dat me reikhalzend naar de reis doet uitkijken. Ik hoorde inmiddels van een Braziliaanse Pentax-fotograaf dat de Iguaçu watervallen dit jaar erg spectaculair zijn door het vele water. En in de Pantanal is de lente volop op gang gekomen. Op de blog van de Fazenda waar we enkele dagen gaan verblijven prijken prachtige foto’s van het jonge leven dat we weldra in levende lijve zullen aanschouwen.

We tellen zoals gewoonlijk met ongeduld de dagen tot we zullen vertrekken…

Wim

Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.