30 aug – Ouro Preto

2:28 pm 2009 Brazilië, Op reis

Een stuk vroeger dan verwacht kwamen we in Ouro Preto aan. De nachtbus viel behoorlijk mee, hoewel het eerst wel even een goede slaaphouding zoeken was.

In Ouro Preto checken we in in Pouso do Chico Rei, een koloniaal huis vol antieke spullen. We krijgen een kamer met een mooi uitzicht over de stad.

Na een verkwikkend ontbijt trekken we de stad in voor een stevige wandeling want onze kamer is nog niet klaar. Het is hier behoorlijk klimmen geblazen want de stad ligt op enkele steile heuvels. De hele dag verkennen we de talloze oude kerkjes uit de hoogdagen van de stad toen ze nog de hoofdstad van de goudwinning was. Lunchen doen we in een lokale chocoladebar op het hoofdplein.

Het avondmaal is een typische mijnwerkersschotel. We zijn erg moe van al dat gewandel, dus kruipen we eens vroeg in bed. Morgen naar Brasilia.

2 reacties
  1. ilse lemahieu :

    01-09-2009 @ 10:53 am

    Hoi Anne en Wim

    Nu ik thuis zit, heb ik eindelijk wat meer tijd om wat te surfen op het internet en eens rond te snuffelen op jullie blog. Zelf ben ik nog niet in Brazilïe geweest maar jullie maken me wel nieuwsgierig met jullie reisverslag! Ik heb ook eens naar de foto’s van Wim gekeken en er zitten er wel heel mooie bij!Terwijl jullie ginder in het zonnetje vertoeven worden wij vandaag getracteerd op een echt belgisch miezerig regenweertje! Nochtans mogen we niet klagen want gisteren was het heerlijk warm! Geniet nog en wellicht zien we elkaar (als ik dan nog niet bevallen ben!) op het feestje van Anneke en Victor!
    Groetjes
    Ilse

  2. Ma en pa Jacobs :

    01-09-2009 @ 9:59 pm

    Hallo Anne en Wim,

    Dagelijks volgen we jullie verslagen.
    Het is fijn dat alles naar wens verloopt.
    Gisteren maandag zijn ze van HV-interieur komen opmeten om 14 uur. Het duurde lang eer die man opdaagde. Hij vond natuurlijk de zuidervelodroom niet op zijn GPS !Hij wist wel te vertellen dat ze op 21 september komen egaliseren en op de 23ste komen vloeren. Maar dat wisten jullie waarschijnlijk al.
    We zagen ook dat het werkblad van jullie keuken al was uitgebroken.
    Donderdag komt Van Bulck.

    Nog veel plezier op jullie prachtige reis,
    ma en pa Jacobs

Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.