31 aug – Brasilia

1:37 pm 2009 Brazilië, Op reis

Na een laatste blik op het prachtige Ouro Preto te hebben geworpen, nemen we de bus naar Belo Horizonte waar we een tweede bus naar de luchthaven aldaar nemen. Die heeft erg veel moeite zich door het drukke verkeer te wringen zodat we maar net op onze vlucht naar Brasilia geraken. De bagage haalt het gelukkig ook, dus we kunnen gerust naar ons business hotel Brasilia Imperial in de Zuidelijke hotelsector van de stad.

Brasilia is een erg zakelijke stad die tot in de puntjes geordend is, weliswaar naar jaren 50 maatstaven… Alles is in sectoren per activiteit ingedeeld en op plan oogt het heel mooi. Maar zelfs de gigantische boulevards, die we vanop het 75m hoge uitkijkplatform van de TV-toren overschouwen, kunnen de verkeersstroom niet behoorlijk aan. Die TV-toren kunnen we nog net in het daglicht op want het is al 17u.

Wat betreft architectuur is Brasilia duimen en vingers aflikken. Het ene moderne gebouw naast het andere, haast alle ontworpen door Oscar Niemeyer die zijn bouwsels in het plattegrond van Luis Costa mocht inplanten. We doen na het avondmaal een gegidste nachtelijke tour door de stad. Alle gebouwen zijn verlicht dus we kunnen ze goed bekijken. Helaas zijn ze natuurlijk gesloten, dus missen we de binnenkant. Vooral de kathedraal zou erg mooi zijn, maar dat zal dus voor een volgende (?) keer zijn…

Rond middernacht komen we terug in het hotel aan.

Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.