1 tot 4 september – Saõ Jorge (Chapada dos Veadeiros)

3:35 pm 2009 Brazilië, Op reis

Op 1 september vertrekken we in Brasilia met de bus naar het noorden. Eerste etappe is Alto Paraiso, en daarna moeten we nog een bus nemen naar onze eindbestemming. Maar dat blijkt niet nodig want een klein mannetje spreekt ons aan en blijkt onze gids en gastheer Rafael te zijn voor de volgende dagen. Hij moest toch in de stad zijn, dus kan hij ons zelf meenemen naar Sao Jorge en sparen we twee uur wachten en een lange busrit uit. Onderweg zien we al een gordeldier, twee rheas, een macaw en nog wat moois. Dat belooft!

Het worden inderdaad 3 prachtige dagen, waarvan we er twee in het nationale park doorbrengen. We wandelen door de Cerrado en stoppen regelmatig aan een waterval waar we kunnen zwemmen en afkoelen, want het is hier behoorlijk heet. In het park zien we minder dieren dan in Rafael´s tuin, maar de landschappen zijn adembenemend.

Het dorpje waar we verblijven heeft een heel relaxte sfeer. Na onze stapactiviteiten gaan we in het lokale barretje bij Pele een verdiende pint drinken, terwijl we het leven in het dorpje vanop het terrasje zijn gang zien gaan.

Voor we op 4 september de bus terug naar Brasilia nemen, gaan we nog de Vale de la Lua bezoeken, een maanlandschap uitgesleten door de rivier. We zien er een kolibri op zijn nest en de heel zeldzame Teju, een ruim 1m lange hagedis.

In Alto Paraiso genieten we nog van een lekker sapje vlakbij het busstation. We proeven er Cupuacu en Graviola, de twee favoriete smaken van Rafael, en we kunnen hem alleen maar gelijk geven!

Nu zitten we in Campo Grande op onze piloot te wachten, we hebben immers nog een klein vluchtje voor de boeg naar onze Fazenda in de Pananal. Hopelijk gaat het iets vlotter dan gisteren, want onze vlucht van Brasilia naar Campo Grande had serieus wat vertraging zodat we pas om 0u30 konden inchecken.

Groetjes!!

Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.