5-7 sept – Pantanal (Fazenda Barranco Alto)

3:25 am 2009 Brazilië, Op reis

Na het ontbijt in ons hotel “Vale Verde” in Campo Grande komt de piloot van de Piper Arrow, Alex, ons oppikken om naar de Fazenda Barranco Alto te vliegen midden in de Pantanal. Vanuit het vliegtuigje krijgen we al een goed zicht op de omgeving; vele kleine meertjes en veel groen.  We zien zelfs al enkele capibarra`s, `s werelds grootste knaagdier, vanuit de lucht.

Na een uurtje vliegen komen we aan op de Fazenda, waar net een heerlijke lunch geserveerd wordt; dat wordt hier smikkelen de volgende dagen!!

Na een lange siesta (het is hier `s middags zo bloedheet dat geen beest zich laat zien en je als mens hoogstens lui in een hangmat kan liggen lezen) vertrekken we om half 4 op onze eerste laat avond drive. We zien heel wat dieren, zoals de jabiru ooievaar, een kleine hertensoort, uiteraard capibarra´s en op het einde zelfs een gewone miereneter. Allemaal schitterend, maar we zijn ondertussen wel half opgegeten door de muskieten!

De volgende ochtend staan we al om 4u op om met de jeep tot aan de rivier te rijden, waar we er met de kano´s op uit trekken. Als we aanmeren aan een strandje om te ontbijten zien we in het ochtendschemer in de verte een tapir. Na een zalig ontbijt bij de opgaande zon, trekken we er verder op uit met de kano´s.

We zijn al rond 9u terug aan de Fazenda en ´t is alweer heet aan het worden. Toch besluiten we om nog een wandelingetje te maken, wat we uiteindelijk voortijdig moeten afbreken, vanwege… de muggen!

Om half vier staan we met een extra laag Deet klaar voor onze tweede laatavonddrive. Deze keer met gelukkig veel minder muggen, én met een tapir; deze keer van dichterbij! Na onze terugkeer staat er alweer een lekkere caipirinha op ons te wachten, zodat we met de andere gasten (nog 6) en de doktoraatstudenten die in de lodge verblijven onze ervaringen van de dag kunnen uitwisselen.

Vanmorgen zijn we dan met de gids Fernando met een motorbootje vertrokken om onderandere de reuzen otter te gaan spotten. Deze zien we ook en nog veel ander moois. Ondertussen is er ook nog eens een warme wind opgestoken, zodat de gevoelstemperatuur nog wat hoger lijkt, maar de muskieten in alle geval verjaagd worden : hoera!

´s Middags zien we ook nog eens de zeldzame hyacint macaw en nog enkele reuzen otters bij de rivier.

De laatste avonddrive zien we alweer een tapir (normaal gezien nochthans vrij uitzonderlijk) en in een veld met miljoenen muskieten (je moet er iets voor over hebben 😉 uiteindelijk ook de reuzenmiereneter; een prachtig dier!

Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.