8 sept – Pantanal naar Bonito

4:52 pm 2009 Brazilië, Op reis

’s Morgens na het ontbijt doen we nog onze laatste drive in de Pantanal : we zien nog een groot nest van de Jaribu ooievaar met twee jongen er in. In de zelfde boom nesten ook nog twee Hyacint Macaws en een hele familie lawaaierige parkieten : wat een drukte!

Onderweg zien we nog meer macaws en het uiterst zeldzame Pampas hert.

Na deze drive is het tijd om te pakken; nog een laatste vers sapje onder de grote mangoboom en dan is het tijd om afscheid te nemen van Barranco Alto en zijn bewoners/gasten: het was hier schitterend (ondanks de muskieten).

Met een 4X4 rijden we dwars door de Pantanal, via verschillende fazenda’s naar Aquidauana; een vermoeiende rit, maar wel mooi. We geven de zoon van de gids Fernando een lift tot in de stad. Na een lunch in een kilorestaurant vervolgen we onze weg (deze keer geasfalteerd) naar Bonito, waar we omstreeks 16u aankomen in onze Pousada “Moinho Do Vento”. ‘T is hier uitzonderlijk koud, wel 13 graden kouder dan in de Pantanal : brrrrrrrrr…

Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.