11 – 12 sept – Foz do Iguaçu

2:41 pm 2009 Brazilië, Op reis

De bus vanuit Dourados rijdt niet rechtstreeks naar Foz do Iguaçu, maar langs Cascavel. Daar moeten we nog eens overstappen, en daardoor duurt alles wat langer dan verwacht. Gevolg: we komen een tijdje later aan dan gepland en missen de pick-up voorzien door de pousada Sonho Meu. Met de taxi geraken we er echter vlotjes.

Via de pousada regelen we een wagen die ons naar de Argentijnse kant zal brengen. De bestuurder helpt ons met alle grensformaliteiten. Rond de middag zijn we in Puerto Iguassu in Argentinië, waar we na het verorberen van een hamburger de wandeling aanvatten. Met een treintje en een wandeling van 1200m over ijzeren bruggetjes gaan we naar El Gargante del Diablo, meteen ook het meest spectaculaire gedeelte van de Argentijnse uitzichtpunten. De rivier stort zich hier van 3 kanten met donderend geraas de dieperik in. Je kan er vlak bij komen. Wat een indrukwekkend zicht!! En vermits er af en toe een gigantische wolk van waterdruppels uit de put opstijgt wordt je er ook doornat. We wandelen daarna nog de twee aangeduide wandelingen af die ons zowel langs boven als langs onder zichten op de diverse watervallen geven. We maken alles net rond om nog op tijd te zijn voor het laatste treintje het park uit.

´s Avonds eten we in Churrasceria Buffalo Branco. Vlees à volonté en een uitgebreide salad bar in een mooi kader.

12 sept. Na alweer een lekker en uitgebreid ontbijtbuffet gaan we op een halve dag de Braziliaanse kant van de watervallen bezoeken. Eerst passeren we langs de luchthaven voor onze boarding pass voor de vlucht van deze namiddag en stoppen we er onze baggage in een locker. Aan de Braziliaanse kant krijg je een beter overzicht van de hele waterval en vallen een aantal stukjes van de puzzel op hun plaats. Vlak bij de Gargante del Diablo worden we weer kloddernat, deze keer aan de onderkant van die helleput. Met de lift gaan we terug omhoog naar een hoger uitzichtpunt waar we met een lekkere lunch met uitzicht ons bezoek aan de watervallen afsluiten.

Op naar Curitiba…

Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.