14-15 sept – Ilha Do Superagui

12:15 am 2009 Brazilië, Op reis

Deze keer komt onze gastheer van de pousada op Ilha Do Superagui, Carioca, ons wel degelijk op de juiste plaats oppikken. Iets na 8u zijn we dan ook met z`n boot onderweg naar zijn pousada Sobre As Ondas. De tocht duurt net geen uur en voert ons langs mangroves, andere eilandjes, grote oceaanschepen die voor anker liggen en uiteindelijk ook over de open oceaan, waar de hoge golfen het kleine bootje danig op en neer laten dansen.

Op Superagui gaan we op pad langs een trail dwars door het eiland tot aan Desert Beach, maar jammer genoeg begint het te regenen, en keren we snel terug naar de pousada, waar we een superlekkere en uitgebreide maaltijd met verse vis en garnalen krijgen opgediend.

Na de middag gaat het met de boot naar het Sebui natuurpark, een van de laatst overgebleven stukjes Atlantisch regenwoud. We maken er een prachtige tocht, door de mangrove en door het regenwoud naar een waterval. Het regent ondertussen aan een stuk. `t Is niet voor niets een <regen>-woud zeker! Maar de bomen boven ons fungeren als een grote paraplu, dus valt het eigenlijk wel mee…

Op de terugweg varen we langs een eilandje waar tegen zonsondergang honderden papegaaien van een specifieke soort naar terugkeren. Er zitten ook honderden aalscholvers.

`s Avonds weer lekkere verse vis, `t was weer een fijne dag!

De volgende morgen ziet het weer er redelijk uit en maken we een wandeling langs het strand van Superagui zelf. Carioca vertelde ons dat de beste tijd om terug te keren omstreeks de middag was, dus vertrokken we terug met z`n bootje naar Paranagua, waar we nog eens lekker lunchten en de bus terug naar Curitiba nemen.

Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.