Royalty en Horror

2:57 pm 2007 Cambodja, Op reis

Helaba!

Vandaag was een dag van contrasten: ’s morgens bezochten we het Koninklijk Paleis en ’s namiddags de voormalige gevangenis van het Rode Khmer regime, Tuol Sleng.

Het Koninklijk Paleis verbaasde ons met z’n pracht en praal. Overal (blad)goud en glitter. Een erg mooie troonzaal en de zilveren pagode (met zilveren tegels op de vloer, misschien een ideetje voor ons huisje?!?).

Eten deden we in Friends, een resto waar straatkinderen opgeleid worden in de horeca. Eten dus voor een goed doel en ’t was nog lekker ook!

Met de tuktuk gingen we dan op weg naar het Tuol Sleng museum wat ons langs de koloniale herenhuizen van de rijkere buurt voerde. Het museum over de folterpraktijken van de Rode Khmer laat een beklijvende indruk op ons na. Het deed ons wat denken aan het House of Terror dat we eerder dit jaar in Boedapest bezochten, maar nog wat wreder.

Morgen trekken we naar het noorden, naar Ban Lung, waar we in de rust van de natuur de stadsdrukte achter ons zullen laten. Wellicht is er daar geen internet, dus verdere posts zullen even op zich laten wachten…

Anne en Wim




4 reacties
  1. Raf :

    26-10-2007 @ 11:14 pm

    Awel, al schoon foto’s. Heb juist eerste keer eens blogjes gelezen. Mmm ,reizen…

    Lies heeft 4 nachten dus ik ook. Mirte heeft al 3 stapjes op haar eigen gezet. Tegen binnen weken misschien…

    Ik kijk er al volop naar uit de avonturen in Cambodja te lezen. Veul plezier.

  2. Tom :

    29-10-2007 @ 12:47 pm

    Net een eerste blik geworpen op jullie blog, en ik moet zeggen dat het er echt mooi uitziet!
    Hopelijk stellen we jullie niet teleur met de hotelkeuze in Siem Reap, ik ben benieuwd!

    Veel plezier nog en doe zo verder op fotogebied!

  3. Lies :

    30-10-2007 @ 5:49 am

    Ziehier een groet van een hardwerkende nachtverpleegster… Blij te vernemen dat jullie het goed stellen tot nu toe. Mooie foto’s ook!!! En wie was de fotograaf van dienst? Toch niet altijd Wim h

  4. aartselaar :

    31-10-2007 @ 7:07 pm

    We zijn blij dat alles goed volgens plan is verlopen.
    Aan de foto’s (proficiat)is te zien
    dat Cambodja een prachtig land is. Wim,maak nog maar een mooie reeks prentjes. Ondertussen kan Anne in alle rust genieten van de omgeving!!
    Dr.Jaeken heeft deze morgen nog eens vocht uit mijn knie gehaald. Over 4 weken moet ik terug op consultatie.
    Groetjes, ma en pa.

Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.