Dag 10 – Van Jaisalmer naar Jodhpur : van de Gouden naar de Blauwe Stad

12:00 am 2010 India, Op reis

We hebben ’s morgens al vroeg afgesproken, want vandaag heeft Pappu ons een echt Indisch ontbijt beloofd. We zijn benieuwd. Het ontbijt bestaat uit Paratha’s (gevulde chapatti’s met kaas of bloemkool) met dal of linzencurry. Het smaakt echt lekker en is niet te pikant…

Na het ontbijt zetten we verder koers naar Jodhpur. Eerst houden we halt aan het Fort dat boven de stad torent. Het is zeer heet, maar dat komt goed uit, want we zijn allebei snipverkouden. Het paleis is weer helemaal anders dan dat van Jaisalmer; we lopen er ruim twee en een half uur in rond. Achteraf eten we in het Palace Cafe nog samosa’s.

Merhangarh Fort, Jodhpur

Merhangarh Fort, Jodhpur

Merhangahr Fort, Jodhpur

Merhangahr Fort, Jodhpur

Na een bezoekje aan het mausoleum van de Maharajas (het plaatselijke Taj Mahal) rijden we de nauwe straatjes van de oude stad in. We nemen onze intrek in Krishna Prakash Heritage Haveli; een doolhof van een hotel, maar met een schitterend zicht op het verlichte fort vanop het dakterras. Bij valavond lopen we nog tot aan de markt bij de oude klokkentoren, waar we op de kruidenmarkt een lekkere (en in onze toestand deugddoende) saffraanthee aangeboden kregen (neen, we zijn er niet ziek van geworden 😉 ).

Kruidenwinkels, Jodhpur

Kruidenwinkels, Jodhpur

Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.