Dag 11/12 – Jodhpur naar Udaipur via een tussenstopje

4:27 pm 2010 India, Op reis

In tegenstelling tot onze plannen vertrekken we na 1 overnachting al uit Jodhpur. Niet omdat het er ons niet aanstaat, maar omdat we alles de dag eerder al zagen, en omdat we op deze manier de volgende dagen een makkelijker programma hebben. Niet dat we dit zelf verzonnen, het voorstel komt van Pappu.

Dus rijden we nu al naar Ranakpur waar we in Hotel Roopam inchecken. Het ligt middenin de natuur, en dat maakt het een aangename afwisseling na al het stadsgedruis van de voorbije dagen. Eerst moeten we wel twee busladingen Duitse toeristen laten voorgaan aan het middagbuffet. Gelukkig verblijven die hier niet, we zijn zelfs de enige gasten buiten een “obscure” Indier in pijama. ’s Namiddags gaat het naar de Jain-tempels van Ranakpur. Die zijn magnifiek!! Vooral de grootste van de drie is een schouwspel van beeldhouwwerk in prachtig wit marmer. De vele toeristen nemen we erbij, maar foto’s nemen is wel iets lastiger en vergt veel geduld. De twee kleinere tempels zijn in schril contrast haast leeg als we er ook even gaan kijken…

Jain tempel, Ranakpur

Jain tempel, Ranakpur

Jain tempel, Ranakpur

Jain tempel, Ranakpur

Jain tempel, Ranakpur

Jain tempel, Ranakpur

Terug in ons hotel genieten we van de rust in ’t midden van de natuur, en wandelen we even naar het nabijgelegen kunstmatige meertje met een lokaal jongentje dat een cent wil bijverdienen.

De volgende dag regent het!! 🙁 We rijden bijna 2 uur voor we in het op de kaart dichtbij lijkende Kumbalgarh toekomen. Een indrukwekkend fort in en al even indrukwekkende setting. Zelfs in het trieste weer kunnen we dat vaststellen. We dwalen er rond en ontdekken enkele kamers met olifantenfriezen.

Kumbalgarh Fort

Kumbalgarh Fort

Kumbalgarh Fort

Kumbalgarh Fort

Van het platteland dat ook de moeite lijkt, zien we door het regengordijn niet veel. Lunchen doen we in de auto met de paratha’s die Pappu ons haalde.

Zo komen we in de regen in Udaipur aan. Om de dag toch nog mooi te doen eindigen regelde Pappu ons hier een verrassing: een suite aan gunstprijs. Hotel Pichola Haveli hield een kamer voor ons vrij met zich op het meer en het city palace. We zitten er de rest van de dag uit in het mooie leeshoekje.

De kamer die veel goed maakt, Hotel Pichola Haveli, Udaipur

De kamer die veel goed maakt, Hotel Pichola Haveli, Udaipur

Voor ’t avondeten gaan we nog een luchtje scheppen en botsen we op een kleurrijke trouwstoet die we een tijdje gadeslagen…

Gasten op een huwelijk verlaten de receptie, Udaipur

Gasten op een huwelijk verlaten de receptie, Udaipur

1 reactie
  1. Luta en Marcel Jacobs :

    26-11-2010 @ 12:54 am

    Hallo Wim en Anne,
    Gisteren, woensdag 24 november, kwam jullie kaartje in Aartselaar aan.Stuur de regen uit Rajasthan maar naar de Sahel.Ze zullen er daar heel blij mee zijn.Deze morgen hebben wij hier de eerste sneeuw gezien.
    Geniet nog met volle teugen van jullie reis.
    We kijken al uit naar jullie volgend verslag!
    Groetjes van het thuisfront.

Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.