Drie dagen natuur en minderheden in Rattanakiri: Dag 2

2:36 pm 2007 Cambodja, Op reis

De volgende dag staat Voen Sai op het programma : een tocht van 1 1/2 u met de jeep op alweer een heel hobbelige weg. Onze gids, Lin, een sympathieke Khmer van 28 (wat oud is voor een Cambodjaan, zegt hij ook zelf), regelt voor ons een bootje naar een dorp van de Tom Puon minderheid. Na een 3 kwartier in de brandende zon kwamen we aan bij het dorp. Er was nog volop een feest aan de gang naar aanleiding van de laatste begrafenis van 2 dagen geleden: de dorpelingen zaten vrolijk rijstwijn te drinken. Eerst gaan we dan ook het kerkhof bezoeken; hier zien we imposante graven met vóór elk graf twee beelden die de overledenen moeten voortellen. Naar gewoonte had de dorpsoudste zijn graf al zelf gebouwd en zijn doodskist al klaargezet onder zijn hutje: rare jongens die Tom Puon!

Na een lekker middagmaal in Voen Sai, vertrekken we terug met het bootje naar een dorpje op de andere oever, waar al 200 jaar een Chinese gemeenschap woont. Dit kan je goed zien, want elk huisje heeft onderaan wel een winkeltje!
Op de terugweg stoppen we nog even aan de kleurrijke markt van Ban Lung waar de minderheden hun waar aan de man komen brengen. Wim breekt er meteen het ijs met zijn fototoestel, waarna de sfeer er heel vrolijk wordt.


Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.