Dag 16/17 – Ranthambore NP: hunting for tigers

2:52 pm 2010 India, Op reis

Deze dagen staan in teken van de tijger! Die we niet te zien krijgen… Maar niet getreurd, het is hier anders ook wel super!!

In Khem Villas is het even wennen. We worden er immers vorstelijk ontvangen door Mittal, de gastvrouw van de lodge die ons in geuren en kleuren uitlegt hoe alles er aan toegaat.

Welkom in Khem Villas

Welkom in Khem Villas

Mittal toont ons een slang uit de tuin

Mittal toont ons een python uit de tuin

Zo ziet de typische dag eruit: om 6u opstaan met koffie, thee en koekjes, om dan vanaf 6u45 met de gypsy het NP in te rijden. Daar krijg je een sector toegewezen (er zijn er een 8-tal om de bezoekers wat te spreiden en de natuur zo minder te belasten) waar de driver en gids naar de tijgers beginnen te speuren. Veel tiger food krijg je te zien: Sambarherten, Chittalherten, Nilgai-antilopen, wilde zwijnen, apen, … De eekhoorntjes, pauwen, krokodillen behoren dan weer niet tot het menu van Shere Kahn (remember jungle book? 😉 ). Tijdens de rit verorberen we het onbijtpakketje (sandwiches met kaas en tomaatjes en wat water) dat we van het hotel meekregen. Na enkele uurtjes (in ons geval vruchteloos) te hebben rondgezocht keren we terug naar de lodge voor het echte uitgebreide ontbijtbuffet.

Middenin het park: Ranthambore fort

Middenin het park: Ranthambore fort

Sambar hert

Sambar hert

Chittal herten

Chittal herten

Daarna relaxen aan de vijver van het hotel, en om 13u gaan lunchen. Internationale lunch, dwz voor de enige keer tijdens onze reis geen echt Indisch eten, maar wel heel lekker en met een Indisch accent…  Vanaf 14u15 vertrekt dan de namiddagrit volgens hetzelfde stramien als de ochtendrit maar dan enkel met twee flesjes water… Om 18u ben je terug en is het tijd voor een deugddoende warme regendouche en daaropvolgende apero aan het kampvuur onder een duizenden sterren tellende nachtelijke hemel. Avondeten is heerlijk Indisch uit de tuin van het hotel.

Boek lezen aan de vijver van Khem Villas

Boek lezen aan de vijver van Khem Villas

Ijsvogel

Ijsvogel

Amaai, genieten hebben we hier gedaan!! En dat we geen tijger te zien kregen raakt onze koude kleren niet, we zagen veel en hebben deugd gehad van onze verblijf bij Khem Villas. Veel beter zo in de natuur dan in de naburige stad hoor!

Anderhalve dag duurt het sprookje, en dan vangen we om 11u de rit aan naar Orchha door mooi kleurrijk platteland, maar wel slechte wegen. Pappu heeft zijn strepen verdiend als we ’s avonds net na donker aamkomen. Gelukkig moesten we niet stoppen onderweg omdat we een lekker lunchpakket van Khem Villas meekregen.

Langs de baan

Langs de baan

Langs de baan

Langs de baan

Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.