Dag 18 – Orchha

3:01 pm 2010 India, Op reis

Als we wakker worden zien we pas goed waar we gisteren terechtkwamen. Orchha is een klein stadje of groot dorp, dat vroeger hoofdstad was van de streek. De maharaja verknalde het bij de Mogol keizer, en sindsdien kwam het niet meer goed. Maar hij liet wel heel wat mooie bouwsels na in de hele mooie setting van de met rotsen bezaaide rivier.

We bezoeken ’s morgens de tempels. Onder andere de enige tempel waar de god Rama als koning wordt vereerd, en dit omdat het toemalige paleis/nu tempel een beeld van Rama bevatte dat ze er gewoon niet buiten konden krijgen. Van daar gaat het naar de paleizen op een eiland in de rivier. Het paleis gebouwd ter ere van het bezoek van Shah Jehangir (toen de maharaja nog wel in goede aarde lag) is prachtig!! We eindigen de dag bij de Chattri’s, de graftombes van de maharajas, die mooi gelegen zijn in het groen langs de rivier.

Al bij al is Orchha prachtig, en bovendien niet te toeristisch. Een waardig alternatief voor de rit naar de tempels van Kajuraho die we eigenlijk vanuit Orchha wilden bezoeken. De door de overvloedige regen van de vorige weken slechte weg maakte dit niet mogelijk…

Paleis van Orchha

Paleis van Orchha

Pelgrims voor de tempel, Orchha

Pelgrims voor de tempel - Orchha

Gier in het paleis van Orchha

Gier in het paleis van Orchha

Chattris, Orchha

Chattri's, Orchha

Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.