Dag 19 – Via Gwalior naar Agra

5:35 pm 2010 India, Op reis

Vandaag hobbelen we over de allerslechtste weg van India richting Agra. Er wordt wel gewerkt aan een autosnelweg, maar volgens Pappu is dit de laatste 15 jaar al het geval. 😉

Onderweg doen we een korte fotostop bij het fort van Datia, maar voor een bezoek is er geen tijd. Wel stoppen we in Gwalior, een van de grotere steden van de staat Madya Pradesh. Deze stad wordt nauwelijks aangedaan door toeristen, wat echt doodjammer is, want dit is toch wel een van de mooiere stops op onze route.

Pappu moet even zoeken naar de juiste weg naar het fort, maar gelukkig geven we het niet op, want het is echt de moeite. Het paleis in het fort wordt ook wel het gekleurde paleis genoemd, vanwege het kleurrijke inlegwerk in de buitenmuren (eenden, tijgers, olifanten, …). Ook de twee te bezoeken binnenplaatsen zijn prachtig.

De tocht terug naar beneden (ook dit fort ligt weer hoog op een rots) doen we te voet, want onderweg zijn er gigantische beelden te bewonderen. Deze werden door de Jain uit de rots gehouwen en zijn echt indrukwekkend (het grootste beeld is 14m hoog).

Na dit intermezzo gaat het verder richting Agra. Een paar km voor Agra komen we in de file terecht : ook een belevenis, met de chaotische rijstijl van de Indiers. Het is dan ook na zonsondergang dat we bij ons verblijf aankomen : Garden Villa Homestay : een B&B in een heel rustige wijk net buiten de stad. Het avondeten is huisbereid en smaakt heerlijk!

Het met glazuurtegels versierde fort van Gwalior

Het met glazuurtegels versierde fort van Gwalior

Binnenin Gwalior fort

Binnenin Gwalior fort

Jain grotten, Gwalior

Jain grotten, Gwalior

File

File

Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.