Kampong Thom

1:47 pm 2007 Cambodja, Op reis

’t Is 1 november en we arriveren in Kampong Thom. Vanuit dit stadje zullen we de pre-Angkor tempels van Sambor Prei Kuk bezoeken.

De busverbinding ging heel vlot en de tuktuk die ons in Kampong Cham naar de busterminal voert belt voor ons ineens z’n maatje in Kampong Thom die ons op z’n moto naar de tempels zal brengen. Deze blijkt dezelfde te zijn als uit één van de verslagen van de reiswijzer!!

Verblijven doen we in het Arunras Guest House, eten in in het Arunras Restaurant. Die mannen (schijnbaar Chinezen aan de decoratie te zien) runnen zowat alles aan de busstopplaats.

De tempels van Sambor Prei Kuk zijn tijdens de periode van de vroege vorstendommen gebouwd, dat is enkele eeuwen voor de grote bloei van de Khmer kultuur, maar toch zijn de eerste monumentale kenmerken al te zien. We worden begeleid door een groepje van 5 kleine mannen die ons op alle B-52 bomkraters wijzen van de bommen die de Amerikanen hier tijdens de Vietnam-oorlog dropten.

De rit naar de tempels is ook erg de moeite. We passeren met onze twee motodups doorheen prachtige landschappen van rijstvelden en dorpjes. Overal klinkt het vrolijke “Hello!!” van de kinderen.




1 reactie
  1. Jempie :

    05-11-2007 @ 2:33 pm

    Super foto’s zo ver, vanaf nu kennen we Wim als “Indiana Wim”

Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.