Siem Reap Dag 1: Kampong Phluk

12:08 pm 2007 Cambodja, Op reis

We nemen de bus vanuit Kampong Thom, maar deze vertrekt wel een uur later dan we doorbelden naar ons hotel in Siem Reap. We treffen dan ook geen pick-up aan de terminal, maar dat bleek achteraf meer te maken te hebben dat het hotel 16u had begrepen en niet 12u wanneer we effectief aan moesten komen. Uiteindelijk komt het op hetzelfde neer, en nemen we een tuktuk naar The Villa. We boeken hem ineens voor de volgende 3 uitstappen. Onze driver heet Chom en we zullen ontdekken dat hij een zwak voor hangmatten heeft…

Na in te checken in een prachtige kamer (thanks voor de tip Tom en Annemie!!) vertrekken we rond 15u via Roluos naar Kampong Phluk en het verdronken woud aan het Tonle Sap meer. Het laatste stukje gaat per boot en we hebben er eentje voor ons alleen, dus we kunnen op het voorsteven gaan zitten voor een perfect zicht. Kampong Phluk is een dorp van woningen op palen van meer dan 7m hoog. Nu net na het regenseizoen staat het water op z’n hoogst en varen we tussen de huizen door. In het dorp gebeurt alles op het water, zoals het houden van varkens en zelfs krokodillen!! Verder naar het Tonle Sap meer stappen we even over in een kleinere platte sloep opdat we in het verdronken woud op zoek kunnen naar apen. Maar die zien we niet, enkel een dikke pad kruist ons pad.

’s Avonds eten we in The Red Piano met Lieven, Els en Inge die hier ook net zitten. The Red Piano is van een uitgeweken Gentenaar, en was Angelina Jolie’s vaste stek tijdens de opnames van de eerste Tomb Raider film. Je kan er een heerlijke (Australische) steak met pepersaus en frietjes eten!! Het smaakte ons.





Laat een reactie achter

Je reactie

Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Let op: De reacties worden gemodereerd dus kan het even duren voor je bijdrage verschijnt. Het is dus niet nodig ze een tweede maal achter te laten.